Srijeda, 12. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

PREMIJER

Plenković iz Davosa: Milanović provodi štetočinsku politiku

Autor: P. N.

19.01.2023. 17:09
Plenković iz Davosa: Milanović provodi štetočinsku politiku

Foto: Davor KovačevićPremijer Andrej Plenković u Davosu se susreo s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. O čemu su razgovarali?


“Sastanak s Vučićem je bio dobar, stavili smo na stol daljnje odnose Hrvatske i Srbije, taj i dalje, rekao bih, tekući proces normalizacije.


“Mislim da je to s Vučićem bilo dobro”


Sva ona pitanja koja su naslijeđe prošlosti, a koja su prepreka kvalitetnijem odnosu između Hrvatske i Srbije bila su na dnevnom redu, kao i gospodarski odnosi.
Mislim da je to bilo dobro”, kazao je premijer Plenković, prenosi N1.


Smatra da je dobro što je u hrvatskoj Vladi potpredsjednica Anja Šimpraga te da je Tomislav Žigmanov ministar u Vladi Srbije.


“Mislim da su svi ovakvi susreti dobri što se tiče poboljšanja odnosa”, kazao je Plenković o susretu s Vučićem.


“Milanović izražava proruske stavove”


Osvrnuo se i na predsjednika Republike Zorana Milanovića za kojeg kaže da izražava proruske stavove.


“Vlada RH ima principijelnu i konzistentnu vanjsku politiku koja štiti hrvatske interese. Naša je politika točna, ispravna, puna solidarnosti prema Ukrajini i uz osudu prema ruskoj agresiji. Ja ne vidim da isti stav govori on.


To je jedna štetočinska politika za međunarodni položaj Hrvatske, o čemu ja govorim stalno. Netko radi dobro i korisno za državu, a imate njega koji nam u svemu tome šteti”, objasnio je svoj stav Plenković, prenosi N1.


Dodao je da dio ljudi u Hrvatskoj to vidi, a dio ne.