Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Apel

Pčelicama trebaju volonteri

Autor: Marin Smolčić

04.01.2023. 11:45
Pčelicama trebaju volonteri


Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju „Pčelice“ radi neumorno i ako je suditi po tome, naziv udruge nije slučajno odabran. Udruga postoji 12 godina, a od toga je predsjednica Pčelica Željka Šikić. U tome vremenu  „Pčelice“ su organizirale brojne radionice, kreirale su video-filmove, organizirale natjecanja u pjevanju i modeliranju pa tako postale nezaobilazni sudionik ukupnog društvenog života Gospića i Ličko-senjske županije. Po izreci kako „konac djelo krasi“ na zadnjem humanitarnom koncertu održanom u prosincu prošle godine pod nazivom „Najljepši glas za Pčelice“ sudjelovalo je 20-ak mladih vokalnih izvođača, a sve je pratilo gotovo 400 posjetitelja koji su i na ovaj način u kinu „Korzo“ došli pokazati potporu u radu ove udruge.


Predsjednica Željka Šikić je nastavnica informatike zaposlena u OŠ „Dr. Jure Turić“ Gospić. Željka je dugogodišnji  pedagog i fotograf. Njezinu osobnost i rad izvan struke  najlakše i najtočnije je izraziti kroz tvrdnju po kojoj je djeca s teškoćama u razvoju upavo obožavaju! Ovih dana Željka se obratila javnosti putem medija.


– Nakon dvije godine rada pod covid-19 epidemiološkim mjerama, u novoj 2023. nastavljamo s radom malo hrabrije, kontinuirano i još aktivnije. „Pčelicama“ trebaju volonteri! Trenutno provodimo niz aktivnosti s djecom s teškoćama u razvoju, a uskoro kreću i projektne aktivnosti za koje su nam također bitni i potrebni volonteri jer će u planiranom opusu aktivnosti i provedbe projekata sadašnjih desetak volontera biti premalo.


Volontiranje u Pčelicama je na korist svima
Pozivamo stoga naše drage sugrađane koji žele biti aktivno uključeni u aktivnosti volontiranja u „Pčelicama“ da nam se jave. Trebaju nam volonteri koji će redovito pružati podršku djeci s teškoćama u razvoju tijekom različitih aktivnosti poput tjelesno zdravstvene kulture ili različitih radionica na kojima će djeca stjecati osnovne komunikacijske, matematičke, informatičko-komunikacije  i druge vještine. Sudjelovanjem u vođenim aktivnostima te u radu s korisnicima volonteri stječu dragocjena iskustva i vještine, ali i razbijaju osobne predrasude. Bitno je shvatiti da djeca s teškoćama u razvoju imaju svoj put razvoja koji se redovito ostvaruje, ali u nekim područjima možda malo sporije nego kod djece urednog razvoja. Ono čime nas naši korisnici osvajaju jest otvorenost, ljubav, povjerenje i podrška koju međusobno pružaju jedni drugima, ali i svima koji ih vode kroz aktivnosti i daju im podršku. Kako se povećava opseg rada s korisnicima doista nam je neophodna pomoć i podrška volontera. Ukoliko želite kroz volontiranje dati svoje dragocjeno vrijeme i znanje korisnicima „Pčelica“ javite se na broj mobitela – 095/905-1530 ili SMS porukom. Naši volonteri sklapaju  ugovor s Udrugom „Pčelice“ te svojim radom i aktivnošću  stječu potvrde o volontiranju i stečenim kompetencijama.


„Pčelice“ su i  dalje-podstanari


Udruga „Pčelice“ uvijek cijeni vrijeme, znanje i ljubav koje nam nesebično daju naši volonteri, a koji su vrlo bitan dio cijele priče o Pčelicama. Zato vas pozivamo da nam se pridružite kako bismo svi zajedno stvarali podržavajuće, empatično i altruistično okruženje u našem gradu, poručuje na kraju predsjednica Željka Šikić.


Gospićka Udruga „Pčelice“ godinama je dobitnik brojnih priznanja i nagrada na državnoj, županijskoj i gradskoj razini. Svemu unatoč niti danas nemaju stalnih prostorija gdje bi se održavale njihove radionice i druženja pa su trenutno smješteni u jednom adekvatnom privatnom prostoru koji koriste bez naknade.