Subota, 13. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

SJAJNI REZULTATI

Odlična posjetiteljska bilanca u Parka prirode Velebit u 2023. godini

Autor: Marin Smolčić

18.10.2023. 09:45
Odlična posjetiteljska bilanca u Parka prirode Velebit u 2023. godini

Foto: Marin SmolčićJavna ustanova Park prirode Velebit  ove je godine povremeno bio prebukiran posjetama jer je znatno obogatio svoja dva najvažnija prirodna sadržaja. Pri tome se prvenstveno misli na novoizgrađeni Centar  izvrsnosti Cerovačke špilje nadomak Gračaca, ali i na sve uređeniju i opremljeniju uvalu Zavratnicu nedaleko od Jablanca, zacijelo najljepšu uvalu na Jadranu. Kako se sve to odrrazilo na ovogodišnju turističku bilancu pitali smo ravnatelja ove ustanove Marija Šabana.


– Cerovačke špilje prešle su ove godine broj posjetitelja veći od 30 tisuća. Budući da su posjete moguće i dalje, vjerujem da će ova godina svakako biti rekordna. Mi ćemo 27. listopada obilježiti 110.  obljetnicu otkrića Cerovačkih špilja i tim povodom ćemo prirediti veliku izložbu fotografija iz arhive Željezničkog muzeja. Koncem listopada organizirat ćemo Dan otvorenih vrata, s besplatnim ulazom za sve posjetitelje u donju Cerovačku špilju.


Što se tiče uvale Zavratnica i tamo smo ove godine oborili  rekord po broju posjetitelja, s gotovo 25 000  ljudi. Zbog vremenskih neprilika, bura i kiša, Zavratnica je završila s prijemom gostiju za ovu sezonu. Ukupno gledano JU Park prirode Velebit ove godine svakako može biti zadovoljan s rekordnim brojkama posjetitelja koje smo ostvarili, rekao nam je ravnatelj Mario Šaban.


Foto: Marin Smolčić