
Nagrada stiže iz Hrvatskog centra za franšize i potvrđuje da domaća ideja, kada je dobro osmišljena i autentična, može konkurirati i najvećim svjetskim igračima. S čak 16 restorana, uključujući i jedan u SAD-u, Fish Delish danas predstavlja novu snagu hrvatskog street fooda – i primjer franšiznog uspjeha s Jadrana.
Ne samo ideja, već održiv poslovni okvir
Riječ je o stručnoj nagradi koju dodjeljuje Hrvatski centar za franšize, organizacija specijalizirana za praćenje i razvoj franšiznog poslovanja u Hrvatskoj, povezana s uglednim američkim Franchise Forumom iz Teksasa.Struka je prepoznala da iza svakog Fish Delish objekta ne stoji samo ideja, već i održiv poslovni okvir – jasno definirana procedura nabave, pripreme, prezentacije i korisničkog iskustva, ali i visoka razina operativne spremnosti za nova tržišta. Upravo zbog toga ova nagrada nije samo simbolična – već predstavlja pozivnicu za daljnji rast, ali i potvrda potencijalnim partnerima da je riječ o franšizi koja funkcionira.
Murterska priča koja je prerasla granice
Iza Fish Delisha stoji Stefano Petrović iz Murtera s diplomom Ekonomskog fakulteta i srcem duboko uronjenim u more. Odrastao u obitelji u kojoj je riba bila svakodnevica – bilo na pijatu, bilo u razgovoru. Fish Delish je ideja koja je zaplivala iz jedne male kuhinje u ribarskom mjestu, a danas, samo pet godina kasnije – od kojih su čak dvije bile u sjeni COVID krize – taj koncept broji 16 restorana, uključujući i onaj preko oceana, u Sjedinjenim Državama.
U realizaciji projekta pridružili su mu se i ljudi s istinskim kulinarskim pedigreom – chef Ante Božikov Dupin, poznat po kreativnim interpretacijama morske kuhinje, te Andrija Čolak, poduzetnik iza najuspješnije hrvatske gastrofranšize Surf’n’Fries. Zajedno su bacili udicu – i ulovili nešto što danas predstavlja najuspješniji hrvatski lanac ribljeg street fooda.
– Za uspjeh je važna dobra ideja, konkretna realizacija, ali i – možda najvažnije – okružiti se pravim ljudima, kaže Stefano Petrović, osnivač brenda.
– Ovo je pothvat iza kojeg stoje stručnjaci iz franšizne industrije, od okusa do operative i marketinga. Slušamo klijente i razvijamo se u tom smjeru. Naš cilj je stvoriti sustav koji ima poslovnu logiku za ulagače, a da pri tome ne izgubi ništa od kvalitete za krajnjeg gosta. Svaki novi partner u franšizi dobiva punu podršku – od prvog upita do otvorenja, i dalje.
Fleksibilna i dobro posložena franšiza u koju se isplati uložiti
Fish Delish danas posluje na 16 lokacija, među kojima su Murter, Split, Dubrovnik, Umag, Karlobag, Zagreb, ali i Montclair u SAD-u. Brend podjednako uspješno djeluje na obali, u kontinentalnim gradovima, shopping centrima i turističkim središtima – od Tkalčićeve do plaža Brača.
Svojom prisutnošću u turističkim središtima, urbanim četvrtima i trgovačkim centrima, Fish Delish pokazuje da je franšiza prilagodljiva i održiva u različitim poslovnim okolnostima – od Jadranske obale do kontinentalne Hrvatske, od uličnog formata do “indoor” restorana u shopping centrima. Uz prepoznatljiv vizualni identitet i operativno jasan model, važan dio uspjeha leži i u ponudi koja odmah osvaja – Fish Delish se fokusira na ono što publika najviše traži: raznovrsna jela s kozicama, od tortilja i salata do hot dogova i legendarnih torpedo kozica u panku. Tu su i pržene lignje, najtraženije jelo na zagrebačkom Woltu, kao i burgeri i hot dogovi s tunom i lososom, uz obilje zlatno hrskavog pomfrita.
Fish Delish nudi tri osnovna formata: potpuno opremljeni “standalone” kontejner spreman za rad po principu “ključ u ruke”, manju “beach” verziju s fokusiranom ponudom za plažne lokacije, te “store” model – restoran u zatvorenom, idealan za cjelogodišnje poslovanje i proširenu gastro ponudu uključujući doručke.
Sljedeća stanica: vaša lokacija?
Fish Delish je brend s jasnom vizijom i dokazanim rezultatima – spoj autentične ideje, operativne izvrsnosti i tržišne prilagodljivosti. Nakon 16 uspješnih lokacija, ambicija ne staje: u planu je širenje na nova tržišta, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu.
Otvoreni su za sve upite i prijedloge za franšizne suradnje, a svatko tko želi postati dio ove priče može saznati više na: https://fish-delish.com/fransiza/
najnovije
najčitanije
Zadar
16. srpnja
Pet vijesti dana: Rekordne naknade za bebe, mahune po 10 eura, slavni šahist u Zadru
Kultura
za svakog ponešto
Donosimo tjedni pregled događanja u Zadru i županiji
Scena
hrvatSKi reper
Ante Cash o selidbi u Zadar: ‘U Zagrebu ne možeš odgajati katoličku obitelj’
Svijet
uništena pozornica
Veliki požar na pozornici jednog od najvećih svjetskih festivala
Scena
slavni podcaster
Joe Rogan snimljen na obiteljskom odmoru na Braču
Crna Kronika
PU SPLITSKO DALMATINSKA
ŠOKIRAO GRAĐANE Sjedio gol na platou pored mora i samozadovoljavao se, uhićen je
Zadar
POTRAGA ZA SMJEŠTAJEM
Tko si još može priuštiti najam stana u Zadru? Raste broj oglasa za dugoročni najam stanova
Županija
CRNA TOČKA
STRAH ZA ŽIVOT Djeca se na Babindubu ne igraju u dvorištu zbog jurećih automobila!
Scena
hrvatSKi reper
Ante Cash o selidbi u Zadar: ‘U Zagrebu ne možeš odgajati katoličku obitelj’
Nogomet
Pave Jusup