Utorak, 18. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

HRVATSKI BISER

NP Plitvička jezera uvrstio u ponudu „pametne klupe“ na solarni pogon

Autor: Marin Smolčić

20.11.2023. 12:25
NP Plitvička jezera uvrstio u ponudu „pametne klupe“ na solarni pogon

Foto: Marin SmolčićOvih dana vremenske prilike  dopustile su brojne vanjske radove unutar našeg najstarijeg i svakako najljepšeg nacionalnog parka. Na nekoliko lokacija obnavljane su pješačke staze, vršila se zamjena drvenih mostova i slične infrastrukture. Ravnatelj nacionalnog parka Tomislav Kovačević dodao je ovome nove pojedinosti koje će svakako pomoći posjetiteljima kojima su se ispraznile baterija na mobitelima ili tabletima.


-U našim stalnim nastojanjima da poboljšamo iskustvo posjetitelja u Nacionalnom parku Plitvička jezera, strateški smo integrirali inovativna rješenja koja su u skladu s rastućim potrebama i preferencijama naših gostiju. Prepoznajući rasprostranjenost korištenja mobilnih uređaja među posjetiteljima za bilježenje uspomena, posebno na mjestima s velikim prometom kao što su Ulaz 1 i pomoćni Ulaz 2 – Flora, sa zadovoljstvom predstavljamo pametne klupe i stolove na solarni pogon.


Ovi vrhunski dodaci ne samo da pružaju mirno mjesto za odmor našim gostima, već nude i pogodnost punjenja njihovih mobilnih uređaja pomoću održive solarne energije. Implementacija ovih pametnih klupa označava značajan korak prema modernizaciji naše ponude usluga i osiguravanju besprijekornog iskustva za posjetitelje. Ugradnja napredne tehnologije solarnih ploča omogućuje ovim klupama i stolovima da koriste sunčevu energiju tijekom cijelog dana. Ta se energija zatim koristi za napajanje punionica, čime se smanjuje potrošnja konvencionalne energije i pridonosi smanjenju emisije stakleničkih plinova. Prihvaćanje obnovljivih izvora energije temelj je naše misije održivog razvoja.
Osim svoje praktične korisnosti, ove pametne klupe i stolovi značajno doprinose poboljšanju cjelokupnog iskustva posjetitelja unutar Nacionalnog parka Plitvička jezera. Gosti sada mogu u potpunosti uroniti u prirodne ljepote parka bez brige o istrošenoj bateriji mobilnog uređaja. Ova tehnološka integracija osigurava neprekidnu vezu s prirodom, omogućujući posjetiteljima da u potpunosti cijene raskoš nacionalnog parka, zaključuje ravnatelj Tomislav Kovačević. Na svakom od pomenutih ulaza u nacionalni park ugrađene su po tri pametne klupe na solarni pogon, odnosno ukupno njih šest.