Nedjelja, 16. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U Karlobagu

Nastavljeni radovi na Ribarskom muzeju na otvorenom

Autor: Marin Smolčić

02.02.2023. 10:40
Nastavljeni  radovi na Ribarskom muzeju na otvorenom


Prestanak bure i topli sunčani dani omogućili su nastavak radova na Trgu Giardin u Karlobagu gdje je lani započela gradnja Ribarskog muzeja na otvorenom. Izvođač radova je „Velkom plus“ d.o.o iz Kalnika, a završetak se očekuje prije početka  turističke sezone. Vrijednost radova je gotovo 2.5 milijuna kuna. 


Prezentacija sadržaja budućeg muzeja održana je u dva navrata prošle godine, uz nastupe klapa, predstavljanja starinskih ribolovnih alata i pomagala, kao i uz birane delicije ovog dijela Jadrana. Radovi na muzeju nastavljeni su tek kada se vrijeme poboljšalo i utihnule poznate zimske karlobaške bure. Prva faza radova podrazumijevala je uređenja pročelja okolnih zgrada i već je završena pa se  sada pristupilo uređenju samog platoa  gdje ce se urediti fontana s multimedijalnima, sa stiliziranim  jedrom i klupom u obliku starog broda.


Cijeli Trg Giardin će se popločati kamenom i osvijetliti. Bit će to novi, vrlo atraktivan sadržaj koji će prema zamisli oživjeti uspomene na staru i dugu ribarsku tradiciju Karlobaga i ovog dijela podvelebitskog primorja.