Četvrtak, 25. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

SLIJETANJE U PONOR

Najmanje 18 poginulih u nesreći autobusa punog migranata

Autor: Hina

04.08.2023. 08:16
Najmanje 18 poginulih u nesreći autobusa punog migranata

Foto: ReutersNajmanje 18 osoba poginulo je, a 23 su ozlijeđene u nesreći autobusa na zapadu Meksika, koji je prevozio Meksikance i migrante prema sjeveru te zemlje, priopćile su vlasti.


“Ukupan broj mrtvih u nesreći je 18, od kojih su tri maloljetnih i 15 odraslih osoba”, priopćila je policija u državi Nayarit dodajući da se nesreća dogodila u noći oko 3 sata kada je u ponor pao autobus koji je vozio iz Mexica u Tijuanu na granici s SAD-om.


“Većina putnika bili su stranci iz zemalja poput Indije, Dominikanske Republike i s afričkoga kontinenta”, navode vlasti napominjući da su neki putovali u Tijuanu kako bi pokušali prijeći u SAD.
Prema izvješću, vozač autobusa prešao je dopuštenu brzinu te izgubio kontrolu nad vozilom koje je palo u ponor dubok 40 metara uz cestu blizu Tepica, glavnoga grada države.


Kroz Meksiko prolaze tisuće migranata na putu prema sjevernoj granici te države kako bi zatražili azil u SAD-u ili pokušali ući bez vize. Brojni migranti putuju ilegalno, skriveni u kamionima u neljudskim uvjetima.


U prosincu 2021. 50 migranata poginulo je u nesreći kamiona u Chiapasu na jugu Meksika. Većina njih bila je iz Srednje Amerike (Guatemale, Hondurasa i Salvadora).