Nedjelja, 25. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Warner Bros Discovery

Najavljena tv serija o Harryju Potteru, Rowling izvršna producentica

Autor: Hina

13.04.2023. 09:33
Najavljena tv serija o Harryju Potteru, Rowling izvršna producentica

Foto: ReutersWarner Bros Discovery objavio je da će biti snimljena prva televizijska serija o Harryju Potteru s autoricom JK Rowling kao izvršnom producenticom.


Rowling se nedavno suočila s optužbama za transfobiju zbog stavljanja naglaska na biološki spol umjesto rodnog identiteta u komentarima o trans ženama. Ona odbacuje optužbe.


Warner Bros Discovery navodi da će serija biti “vjerna adaptacija” knjiga o dječaku čarobnjaku i da će se emitirati na Maxu, rebrendiranom streaming servisu.
“Maxova predanost očuvanju integriteta mojih knjiga važna mi je i veselim se što ću biti dio ove nove adaptacije koja će omogućiti stupanj dubine i detalja koji mogu pružiti samo duge televizijske serije”, rekla je Rowling u izjavi.


Serija će imati novu glumačku postavu, a svaka sezona bit će posvećena jednoj od Rowlinginih knjiga. Plan je da se serija odvija kroz 10 godina. Nije naveden vremenski okvir snimanja serije.


Tijekom konferencije za novinare u srijedu, voditelj sadržaja streaming servisa Max, Casey Bloys, odbio je odgovoriti na pitanje hoće li komentari Rowling o trans osobama otežati pronalaženje glumaca za seriju.


“Priča o ‘Harryju Potteru’ nevjerojatno je afirmativna i pozitivna i govori o ljubavi i samoprihvaćanju. To je naš prioritet – ono što je na ekranu”, citirao ga je Variety.


“Ona (Rowling) je izvršna producentica u seriji. Njezini uvidi bit će korisni”, dodao je.


Streaming servis Max kombinira platforme HBO Max i Discovery Plus.