Foto: Ivan JAMIČIĆ
Ako ste ljubitelj mesa pripremljenog na pravom grillu s drvenim ugljenom onda vam nema druge nego pravac Diklo. Tamo je prije 10-ak dana otvoren prvi gradski grill restoran, ugostiteljski objekt specijaliziran za jela s roštilja. Riječ je o Vista Grillu, vlasnika Tomislava Bakića, smještenom na Krešimirovoj obali 96, u prizemlju Vista bara, restoranu koji je Zadranima omogućio da po prihvatljivim cijenama pojedu dobar komad mesa. Naravno, i prije otvaranja Vista Grilla u Zadru bilo je moguće uživati u slasnom mesnom zalogaju, no ovaj nam je restoran približio jednu gastro koncepciju koja u zadnje vrijeme sve više i više osvaja Hrvatsku. Gastronomski trendovi u svijetu, a shodno tome i u Hrvatskoj, sve više istiskuju restorane širokog jelovnika. Ugostiteljski objekti se profiliraju, okreću određenoj kuhinji ili namirnicama, pružajući svojim gostima mogućnost jednoga rafiniranog užitka u objedu. Smanjenjem karte eliminiraju se ogromni hladnjaci i veliko skladištenje namirnica što, dakako utječe na finalni proizvod – servirano jelo. Svjestan toga, znajući kako se sve više i više gostiju odlučuje prije svega za dobar ćevap, pljeskavicu ili hamburger, željni ukusne i cijenom pristupačne usluge Tomislav se odlučio na ovaj korak. I nije pogriješio, jer Zadar je trebao restoran ovog tipa – ugostiteljski objekt bez iznenađenja, mjesto dobrih komada mesa, nabavljenih isključivo s ekološke farme, pod kontrolom HACCAP-a, pripremanih po provjerenoj recepturi, to isto možete probati u Beču i Frankfurtu od europskih gradova, te u drugim dijelovima regije. U Visti primjerice ćevap rade isključivo od junetine, kako to rade u Turskoj, odakle je ćevap i krenuo u osvajanje svijeta. To mu daje jednu posebnu aromu i mekoću, a ni kalorijski nije tako težak pa je lakše probavljiv. Meso se svježe melje neposredno prije pripreme jela, što u kombinaciji s drvenim ugljenom jelima u Visti daje jednu izvrsnu aromu u koju se imao prilike uvjeriti i potpisnik ovih redaka. Tomislav se potrudio pripremivši nam pomalo od svega, ne bi li nas uvjerio u opravdanost svoje tvrdnje da bolji grill u gradu nećemo naći. I nećemo, zaključak je svih toga dana okupljenih novinari i fotografi Zadarskog lista. Dada se još sjetimo da Vista Grill ima jedan od najljepših pogleda u gradu, a nije za zanemariti i nekoliko dobrih slastica, nije ni najmanje čudno štoje broj Tomislavovih gostiju iz dana u dan veći. Kaže nam da najbolje idu ćevapi s kajmakom, kombinacija koja je i proslavila ćevap, a koju su izgleda prepoznali i Zadrani.
Obilan ručak za malo novca
Ono što je važno spomenuti su obilni normativi. Količina mesa je jasno navedena na cjeniku pa možete biti sigurni što naručujete i što ćete dobiti za svoj novac. U ovo vrijeme krize Zadranima je najvažnije naći mjesto gdje se mogu dobro najesti za malo novca, a vlasnici su mislili i na taj dio ugostiteljske ponude. Tako su uvijek popularni ćevapi svega 29 kuna (300 g mesa), punjeni ćevap je 33 kune, punjena pljeskavica 31 kunu, a obična svega 26 kuna. Hamburger je 17 kuna, ražnjići 30 kuna, domaće kobasice 28 kuna, piletina 35 kuna i tako dalje, do najskupljeg jela u restoranu – bifteka u umaku od tartufa po cijeni od 90 kuna.
najnovije
najčitanije
Zadar & Županija
JEDNOSTAVAN I JEZGROVIT
Zadarska nadbiskupija ima novi logo, objasnili o čemu se radi
Hrvatska
SVJETSKI DAN PLESA
Tko voli ples večeras je u Gospiću došao na svoje
Hrvatska
REZULTATI
Croatia Airlines u 2023. s 19 posto više putnika i neto dobiti od 2,3 mil eura
Košarka
Bizarna situacija
Trener Minnesote mora na operaciju nakon što se na utakmici sudario s vlastitim igračem
Hrvatska
GOSPIĆ
Započela sanacija ceste ispod koje su pronađeni posmrtni ostatci 253 žrtve
Zadar
NAŠ ZADAR
Popularna zadarska stranica oduševila snimkom s vjenčanja: ‘Ne bude li mi ovakav pir, neću se udavat’
Zadar
Fra Andrija Bilokapić
Dobitnik županijske Nagrade za životno djelo: ‘Abortus, transrodnost, eutanazija, sve su to bolesti našega društva’
Crna Kronika
MAKARSKA
Preminula starija žena, policije privela 40-godišnaka koji ju je gurnuo
Zadar
NESREĆA
[FOTO] Nesreća kod City Gallerie, auto se zabio u stup
Moda
analiza subotnjeg đira