Četvrtak, 7. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

BIZARNO

Objavljena nova snimka tučnjave na WRC Croatia reliju, evo kako je počeo cijeli kaos

Autor: Portal Novi list

24.04.2023. 20:13
Objavljena nova snimka tučnjave na WRC Croatia reliju, evo kako je počeo cijeli kaos

Foto: Screenshot YouTubePojavio se novi video tučnjave na WRC Croatia Rallyju, u mjestu Drančulovići kod Ozlja, koja je umalo završila tragično. Dok su ih ljudi pokušavali spriječiti skupina muškaraca koja se potukla završila je nasred staze kojom su jurili trkaći automobili.


Grupa muškaraca u svađi i naguravanju završila je na stazi. Smiriti su ih pokušavali redari, gledatelji i jedan policajac. Nikako ih nisu uspjeli natjerati da se maknu na sigurno.


Maknuli se u zadnji tren


Jedan od gledatelja na talijanskom jeziku je cijelo vrijeme sve upozoravao da stiže trkaći auto, no muškarci nisu reagirali na njegove povike Sa staze su se konačno maknuli praktički u zadnji tren, koju sekundu prije nego je stazom projurio automobil.
Video tučnjave proširio se društvenim mrežama i medijima, trojica prekršitelja brzo su osuđena na novčane kazne, a sad se pojavio novi video koji pokazuje kako je uopće došlo do ovog nezapamćenog incidenta.


Kako je počeo sukob?


Na novoj snimci, iz drugog kuta, vidi se muškarac koji sjedi na travi, a iznad njega nekoliko gledatelja prati utrku na stablu. U jednom trenutku po muškarcu na travi polijeva se tekućina, izgleda kao pivo, nakon čega taj muškarac gađa gledatelja na drvetu limenkom, a potom nasrće na njega.Očito je bio u uvjerenju da ga je on polio, iako iz snimke to nije do kraja jasno. Moguće je i da se čaša, postavljena na drvo, sasvim slučajno sama prevrnula. Kako bilo, u sukob se ubrzo upliće još ljudi, počinje naguravanje i urlanje.


Sud je trojicu prekršitelja, sve hrvatski državljani, nepravomoćno po žurnom postupku na novčanu kaznu od po 760 eura.


Sutkinja Ksenija Stanić osudila ih je za remećenje javnog reda i mira na novčanu kaznu od 100 eura, a za huliganizam, tj. po Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, na još 660 eura. Također im je dosudila zaštitnu mjeru jednogodišnje zabrane prisustvovanja natjecanjima WRC Croatia, kako bi poslala poruku da je huliganizam nepoželjan oblik društvenog ponašanja, a u njihovom konkretnom slučaju i opasan.