Subota, 24. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

ZA PROJEKTE

Ministar Erlić za razvoj Ličko senjske županije uručio 633.000 eura

Autor: Hina

28.07.2023. 15:58
Ministar Erlić za razvoj Ličko senjske županije uručio 633.000 eura

Foto: Luka JeličićMinistar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić i župan Ernest Petry uručili su u petak u Gospiću 633.600 eura  za projekte u infrastrukturi i za bolje uvjete u ustanovama, što s ranije dodijeljenim novcem čini 980.000 eura dodijeljenih ove godine za razvoj Ličko senjske županije. Današnji ugovori omogućit će realizaciju više projekata u Strukovnoj školi u Gospiću, Općoj bolnici, Gradu Gospiću i u županijskoj Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim područjim, po programima za brdsko planinsko područje te za održivi razvoj lokalnih zajednica, te po Nacionalnom programu oporavka i otpornosti


Ugovori će omogućiti i pokretanje ljekarničke djelatnosti u Lovincu, rekonstrukciju vodovoda u Vrhovinama, sanaciju nerazvrstanih cesta u Stajnici i Hobariju u Općini Brinje, rekonstrukciju nerazvrstane ceste u Dnopolju u Donjem Lapcu, te površinsku obnovu nerazvrstanih cesta u Smokriću i Svetom Roku. U Otočcu će se izgraditi sklonište za napuštene životinje, a u Perušiću parkiralište.


Financirat će se i izrada projektno-tehnička dokumentacije za izgradnju zgrade javne i društvene namjene s podzemnom garažom u Gospiću, te projektno-tehnička dokumentacija za uređenje i izgradnju gospićke biciklističke infrastrukture. Ostali projekti su: planinski centar „Bijeli Potoci“, Digitalna županija za poslovne subjekte, rekonstrukcija i dogradnja zgrade Osnovne škole Zrinskih i Frankopana Otočac, te izgradnja i opremanje Centra za zaštitu i spašavanje Grada Gospića, kao i obnova javne infrastrukture u Lovincu. Ministar Erlić posjetio je u Gospiću i derutnu zgradu u centru grada koja je nedavno prenesena na upotrebu županiji, a koja će nakon renovacije služiti za rad županijskih upravnih odjela.


Foto: Arhiva ZL