Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

DAN POLICIJE

Ministar Božinović i ravnatelj policije Milina čestitali Dan policije

Autor: Hina

29.09.2023. 08:42
Ministar Božinović i ravnatelj policije Milina čestitali Dan policije

Foto: Šime Zelić/PIXSELLMinistar unutarnjih poslova Davor Božinović i ravnatelj policije Nikola Milina čestitali su u petak Dan policije i njenog zaštitnika sv. Mihovila poručivši da „s pravom možemo biti ponosni na sve što je hrvatska policija postigla u protekloj godini”.


„Živite i radite ovaj častan poziv, a svakodnevnim djelima svjedočite kako je hrvatska policija proizašla iz naroda i kako je svakodnevno u njegovoj službi. Nijedan pojedinac među nama ne zaboravlja da su temelji našeg domoljublja u Domovinskom ratu, kada je hrvatska policija, među rijetkim policijama u svijetu, pokazala čvrst i odlučan karakter. Takva je i danas”, navode u čestitci. Svakoga dana, dodaju, iznova pred pripadnike MUP-a se stavljaju novi, suvremeni, a katkad i pogibeljni zadaci, ali oni im se, kako ističu, suprotstavljaju “odlučno, profesionalno, bez straha i bez kušnje”.


“S pravom možemo biti ponosni na sve što je hrvatska policija postigla u protekloj godini. Prvenstveno možemo biti ponosi na njen doprinos u ispunjavanju zahtjevnih uvjeta za ulazak Republike Hrvatske u šengenski prostor te da je ovog ljeta, unatoč pritisku nezakonitih migracija – bila i ostala – sigurna i poželjna turistička destinacija za više od 18 milijuna posjetitelja”. “Sposobnost i motiviranost koju ste pokazali, jamstvo su da ćete i nadalje biti dostojni čuvari temeljnih prava i sloboda, dosljedno provoditi zakon i uvijek stati u obranu slabijeg, žrtve. No, ne zaboravite čuvati i sebe”, zaključuju u čestitci ravnatelj policije i ministar unutarnjih poslova.