Srijeda, 21. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

UŽAS NA SJEVERU AFRIKE

Malteški spasilački tim pronašao više stotina tijela na libijskoj plaži

Autor: Hina

16.09.2023. 16:46
Malteški spasilački tim pronašao više stotina tijela na libijskoj plaži

Foto: ReutersMalteški spasilački tim u petak je na plaži poplavama pogođenog libijskog grada Derne pronašao više stotina tijela, objavio je u subotu Odjel civilne zaštite Malte. “Bilo ih je vjerojatno oko 400, ali teško je precizno reći”, kazao je za Times of Malta voditelj malteškoga tima spasilaca, Natalino Bezzina.


Vlasti Malte u srijedu su razmjestile tim koji čini 72 spasilaca iz vojske i iz odjela civilne zaštite. Četveročlani tim prvi je otkrio grupu od sedam tijela na plaži u špilji pokraj mora. Među njima je bilo i troje djece. Vjeruje se da su tijela u more odnijele bujične poplave koje su nastale nakon što je obilna kiša koja je stigla s olujom Daniel porušila dvije brane, izbrisavši s lica zemlje četvrtinu toga obalnog grada.


Bezzina je za malteške medije kazao da je manji tim spasilaca naišao na napola potopljenu špilju u kojoj su bila tijela. Nastavili su potragu za preživjelima i žrtvama. U njoj su im se pridružili i libijski kolege s gumenjacima, a potom su naišli na mali zaljev s više stotina tijela.