Četvrtak, 20. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

Potpisani ugovori

Kroz projekt „Zaželi u Otočcu“ angažirano 15 žena

Autor: Marin Smolčić

06.02.2023. 18:19
Kroz projekt „Zaželi u Otočcu“ angažirano 15 žena

Foto: Marin SmolčićGradonačelnik  Grada Otočca Goran Bukovac u sklopu projekta „Zaželi u Otočcu“  potpisao je danas ugovore o radu na određeno vrijeme u trajanju od šest mjeseci s 15 žena, pripadnica ranjivih skupina koje su zadovoljile osnovne uvjete za prijem u radni odnos za pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama. Žene zaposlene na ovaj način zadovoljile su i  uvjete natječaja Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., „Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza III.“ krajnjih korisnika, starih i nemoćnih osoba koji se nalaze na području grada Otočca. Kako je tom prigodom ustvrdio gradonačelnik Bukovac  zaposlene žene će svojim radom i aktivnostima doprinijeti poboljšanju kvalitete života krajnjim korisnicima pružajući im pomoć u svakodnevnim radnjama.


– Realizacija ovog Projekta doprinijet će se povećanju socijalne uključenosti starijih i nemoćnih osoba u društvo te smanjenje siromaštva zapošljavanjem teže zapošljivih osoba, pripadnica ranjivih skupina. Nositelj projekta „Zaželi u Otočcu“ je Grad Otočac, a partneri su Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Senj i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured
Gospić. Svrha Projekta je i ta da se osobama u nepovoljnijem položaju (ženama pripadnicama ranjivih skupina) pomogne u njihovoj aktivaciji, borbi protiv nezaposlenosti te da se kroz
Projekt potakne socijalna uključenost kako nezaposlenih žena tako i krajnjih korisnika, a na taj način znatno poveća razina kvalitete života starijih i nemoćnih, odnosno krajnjih korisnika, naveo je gradonačelnik Goran Bukovac.


Projekt je financiran iz Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., „Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza III“  u 100 postotnom iznosu. Ukupna vrijednost Projekta je 741.550 kuna.