Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

Prometna nesreća

Kod Budimpešte u lančanom sudaru zapalilo se 19 vozila

Autor: Hina

11.03.2023. 22:00
Kod Budimpešte u lančanom sudaru zapalilo se 19 vozila

Foto: Screenshot TwitterDeseci vozila sudarili su se u subotu u lančanom sudaru u Mađarskoj, prouzročivši brojne ozljede i požar na više vozila, javljaju agencije.


Policija je rekla da je do sudara, u kojem je sudjelovalo pet tegljača s prikolicama i 37 drugih vozila, došlo na autocesti M1, oko 15 kilometara zapadno od Budimpešte.


U lančanom sudaru zapalilo se 19 vozila, a 36 osoba je zadobilo ozljede, jedna od njih po život opasne, a 13 ozbiljne, rekla je policija.
Mađarska nacionalna uprava za zaštitu od katastrofa priopćila je da su požari ugašeni i da su na mjesto događaja pristigli spasilački helikopteri, kao i vatrogasni i spasilački timovi iz brojnih okolnih gradova kako bi pomogli ozlijeđenima.Vlasti su blokirale promet u oba smjera autoceste M1 dok su se tijekom večeri nastavile operacije spašavanja i raščišćavanja.


Glasnogovornik Nacionalne službe hitne pomoći Pal Gyorfi odbio je komentirati potencijalni uzrok nesreće, prema riječima mađarske TV stanice M1.


Upravitelj mađarskih autocesta, Hungarian Concession Infrastructure Development Plc, napisao je u postu na Facebooku da je lokalizirana oluja s prašinom možda uzrokovala iznenadno smanjenje vidljivosti.