Utorak, 25. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

DHMZ

Kiša, pljuskovi i grmljavina! Evo kakvo nas vrijeme čeka do kraja tjedna

Autor: Portal ZL

12.05.2023. 08:23
Kiša, pljuskovi i grmljavina! Evo kakvo nas vrijeme čeka do kraja tjedna

Foto: Šime Zelić/PIXSELLDanas, ali i narednih dana, očekuje nas promjenljivo vrijeme, na kopnu i pretežno oblačno, povremeno kiša i pljuskovi s grmljavinom, a sunčana razdoblja očekuju se tek poslijepodne, prognozira za petak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Na istoku Hrvatske bit će tako umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, lokalno i u obliku pljuskova s grmljavinom, osobito poslijepodne, kada mogu biti izraženiji. Puhat će slab do umjeren, uz nestabilnosti povremeno i jak jugoistočni i istočni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 18 i 20 °C.
Manje toplo bit će u središnjoj Hrvatskoj.


– Prijepodne pretežno oblačno, povremeno s kišom. Poslijepodne sunčana razdoblja, ali i dalje mogućnost kiše pa i u obliku ponekog pljuska s grmljavinom. Na sjevernom Jadranu promjenjivo uz sunčana razdoblja, ali i veliku vjerojatnost za povremenu kišu, osobito u obliku lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom. I u gorskim krajevima povremeno kiša, uz mogućnost i izraženijih pljuskova, osobito u Lici. Vjetar većinom slab, na moru do umjeren, ujutro uz obalu bura, zatim južni vjetar i jugo. Najviša temperatura zraka između 17 i 19 °C, u gorju od 12 do 15 °C.
Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije promjenjivo i nestabilno, povremeno s kišom, pa i u obliku pljuskova koji lokalno mogu biti izraženiji, osobito u prvom dijelu dana. Vjetar umjeren južni i jugo, ponegdje i jugozapadni, a more malo do umjereno valovito. Najviša temperatura zraka između 17 i 21 °C, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.Kiša do daljnjeg
Podjednaka temperatura zraka i na jugu Hrvatske. Pljuskovi će biti češći u prvom dijelu dana, a sunčanije poslijepodne. Puhat će umjereno, na krajnjem jugu i jako jugo, prema otvorenom moru i južni vjetar.


 


I do kraja tjedna na kopnu računajte na povremenu kišu, često u obliku pljuskova s grmljavinom.


– U nedjelju kiša mjestimice obilnija te hladnije, a češća sunčana razdoblja vjerojatnija su početkom sljedećeg tjedna. Promjenjivo će biti i na Jadranu, uz česte lokalne pljuskove, osobito u nedjelju moguće i izraženije. Puhat će jugo, u nedjelju i jako, a temperatura zraka neće se znatnije mijenjati, rekla je u prognozi za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.