Četvrtak, 18. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

REAKCIJA

Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova osudilo Milanovića, zahvalilo Plenkoviću

Autor: Hina

14.10.2023. 19:50
Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova osudilo Milanovića, zahvalilo Plenkoviću

Foto: Robert Anic/PIXSELL/iStockIzraelsko ministarstvo vanjskih poslova u objavi na društvenoj mreži X osudilo je izjavu predsjednika Zorana Milanovića koju je kazao da je Izrael izgubio njegove simpatije i zahvalilo hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću na podršci Izraelu.


“Nečuvena izjava hrvatskog predsjednika negativno se ističe nasuprot jasnih poruka podrške međunarodnih čelnika koje izražavaju suosjećanje s izraelskim narodom nakon stravičnih scena barbarskog terorističkog napada Hamasa koje su objavljene diljem svijeta”, objavio je na X-u glasnogovornik izraelskog ministarstva vanjskih poslova Lior Haiat.


Haiat se referirao na Milanovićevu izjavu da je Izrel izgubio njegove simpatije zbog reakcije na Hamasov napad. “Osudio sam ubojstva (koja je počinio Hamas), izrazio čak i gađenje i gnušanje. Pravo na samoobranu, koje Izrael apsolutno ima, ne uključuje pravo na osvetu i masakr civila”, rekao je.  Milanović je kritizirao i odluku MVEP-a da na svojoj zgradi izvjesi i izraelsku zastavu, rekavši da je ondje mjesto samo hrvatskoj. “Izrael zahvaljuje hrvatskom premijeru na riječima potpore Izraelu u pravednom ratu protiv terorističke organizacije Hamas, a zahvaljuje i hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova na odluci da na ulazu u Ministarstvo istakne izraelsku zastavu u znak solidarnosti s izraelskim narodom u ovim teškim vremenima”, rekao je Lior Haiat.