Nedjelja, 3. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

ZAHVALNO IZVJEŠĆE

Hrvatskom Caritasu zahvalili iz Sirije za pomoć stradalima u potresu

Autor: Hina

26.04.2023. 15:46
Hrvatskom Caritasu zahvalili iz Sirije za pomoć stradalima u potresu

Foto: ReutersApostolski upravitelj Latinskoga apostolskog vikarijata Alepa u Siriji Raimondo Girgis pismom je zahvalio Hrvatskom Caritasu za novčana sredstva prikupljena u Hrvatskoj  nakon razornog potresa koji je je početkom veljače pogodio Siriju i Tursku, priopćio je Hrvatski Caritas.


“Zahvaljujemo i prijateljima i dobročiniteljima u Hrvatskoj, koji nam posredovanjem Hrvatskog Caritasa pružaju materijalnu pomoć, koja nam je nužna”, napisao je Girgis i dodao kako unatoč zemljopisnoj udaljenosti osjeća hrvatsku blizinu.


U zahvalnom izvješću apostolski upravitelj Latinskoga apostolskog vikarijata Alepa Raimondo Girgis potvrdio je primitak novčane pomoći i predočio kako je primljenih 200.000 dolara raspoređeno na područjima Alepa, Lattakije i Idleba. Potrebe ljudi pogođenih potresom iz dana u dan sve su veće, napomenuo je dodavši kako su rat i potres uhvatili Sirijce u smrtni zagrljaj no da se ne boje smrti jer s nadom čekaju uskrsnuće.


Kalvarija u Siriji
Podsjetio je kako su mnoge obitelji sve izgubile i gledale kako umiru njihovi najmiliji. Kalvarija u Siriji nosi ime siromaštva i gladi, napomenuo je dodavši kako su porasle cijene te da nema kruha, goriva i vode, a opskrba strujom je ograničena.


Ocijenio je kako je potres izazvao promjenu u odnosima raznih zemalja prema Siriji. Vidimo male pomake za koje se nadamo da će biti znak budućih pregovora i poboljšanja naših životnih uvjeta, istaknuo je.


Pomoć stradalnicima u nedavnom potresu može se uputiti: uplatom na žiro-račun HC-a: IBAN: HR0723400091511220139, poziv na broj 2-23, pozivom na donacijski telefon: 0609010 (0,83 eura / 6,25 kuna po pozivu; PDV uključen).