Srijeda, 7. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Damir Dekanić

Župan Vukovarsko-srijemske županije također imao problema prilikom ulaska u Srbiju u subotu

06.02.2023. 17:25
Župan Vukovarsko-srijemske županije također imao problema prilikom ulaska u Srbiju u subotu

Foto: FacebookVukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić imao je neugodnosti u subotu pri prelasku državne granice sa Srbijom, gdje je na graničnome prijelazu Bačkoj Palanci zadržan dva i pol sata, nakon čega je pušten u Republiku Srbiju.


Kako je medijima danas potvrdio župan  Dekanić, on je zadržan dva i pol sata na graničnome prijelazu Bačkoj Palanci prilikom pokušaja da prijeđe državnu granicu, nakon čega je pušten u Srbiju.


“Krenuo sam na poziv Hrvatskoga kulturno-umjetničkog društva ‘Antun Sorgg’, koje je u Vajskoj organiziralo 6. šokačku večer. Dolaskom na granični prijelaz zadržani smo i bez ikakvog objašnjenja držani dva i pol sata. Na kraju su nas ipak pustili da pređemo granicu, a kada sam upitao razlog čekanja, rekli su da se radilo o smjeni iako su u međuvremenu automobili normalno prelazili granicu”, izjavio je Dekanić.
O onome što se dogodilo obavijestio je i generalnog konzula Republike Srbije u Vukovaru Aleksandra Nakića i hrvatskog veleposlanika u Srbiji Hidajeta Biščevića. Potvrdio je i kako je nedavno prilikom prelaska državne granice sa Srbijom zadržana i ravnateljica županijske razvojne agencije Zrinka Čobanković, koja je nakon dužeg čekanja odustala od prijelaza granice.


Predsjednik Suverenista i član saborskog Odbora za Hrvate izvan Hrvatske Marijan Pavliček  prije toga je izvijestio da nije stigao na Šokačku večer koju je u Vajskoj organiziralo Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Antun Sorgg” iako je imao diplomatsku putovnicu. Nakon trosatnog čekanja na srbijanskome graničnom prijelazu Bogojevu nije dobio dozvolu ulaska “zbog sigurnosti Republike Srbije i njezinih građana”.