Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

stanje u prometu

Zbog olujnog vjetra, samo za osobna vozila između Sv. Roka i Posedarja

Autor: Hina

26.04.2023. 08:08
Zbog olujnog vjetra, samo za osobna vozila između Sv. Roka i Posedarja

Foto: Mateo Levak/Novi listZbog olujnog vjetra promet je dopušten samo za osobna vozila: autocestom A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostala vozila je državnim cestama Gračac-Obrovac-Karin) i državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), izvijestio je Hrvatski auto-klub u srijedu.


Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).


Prometna je nesreća na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Bosiljevo i Novigrad u smjeru Zagreba, pa se vozi jednim trakom uz ograničenje brzine 60 kilometara na sat i iz Hrvatskog auto kluba mole korisnike za strpljenje.
Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi te na gradskim prometnicama. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.


Privremena regulacija prometa na autocesti A3 Bregana-Lipovac (uključujući zagrebačku obilaznicu): između čvorova Jakuševec i Kosnica vozi se dvosmjerno (kolnikom u smjeru Bregane) po dva sužena prometna traka u oba smjera, zatvoren je ulazni krak čvora Jakuševec (A3) u smjeru Lipovca, Varaždina i Goričana, a obilazak je državnim cestama (DC31 i DC30) do čvora Kosnica; između naplatne postaje Zagreb istok i čvora Križ vozi se dvosmjerno (kolnikom u smjeru Bregane) po jednom suženom prometnom traku u oba smjera; na čvoru Ivanić Grad zatvoren je izlazni krak iz smjera Bregane i ulazni u smjeru Lipovca. Obilazak iz smjera Bregane je preko čvora Dugo Selo, a u smjeru Lipovca preko čvora Križ (A3).


Zabrane prometovanja za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t u Republici Sloveniji bit će od 8 do 22 sata bit će u četvrtak. Na mostu GP Pribanjci-Vinica (Slovenija) na državnoj cesti DC204 u mjestu Pribanjci zabranjen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.


U prekidu je trajektna linija Sumartin-Makarska.