ponedjeljak, 15. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

39. izdanje

Za ovogodišnji Plitvički maraton već se prijavilo više od 900 natjecatelja

Autor: Marin Smolčić

27.04.2024. 19:50
Za ovogodišnji Plitvički maraton već se prijavilo više od 900 natjecatelja


Prema zadnjim informacijama iz Atletskog kluba „Plitvice“, organizatora 39. Plitvičkog maratona, do danas su gotovo zatvorene prijave za ovu svjetski poznatu sportsku manifestaciju. Potvrdio nam je to predsjednik AK „Plitvice“ Leopold Špehar.


– Zaključno s današnjim danom imamo 920 prijavljenih natjecatelja iz 40 država. Zadnji rok za prijave natjecatelja je 25. svibnja, ali vjerujem da će ukupna kvota od 1 000 natjecatelja biti dosegnuta i znatno ranije.


Broj natjecatelja je ograničen na 1000 osoba i to 350 na polumaratonu koji se trči u čast Valentine Valjak (preminule pobjednice 35. Plitvičkog polumaratona), 350 na maratonu i 300 na utrci od pet km. Svaki natjecatelj u svom startnom paketu dobije i ulaznicu za Nacionalni park Plitvička jezera koji je i naš generalni pokrovitelj.
Ovogodišnja novost je zasebni maraton koji je organiziran za pripadnike MUP-a RH koji također žele na svoj način upotpuniti ovu manifestaciju, ističe Leopold Špehar iz AK „Plitvice“.


Plitvički maraton svake godine izravno prati sve veći broj elektronskih medija, kao i sve više publike pridošle sa svih kontinenata kako bi bili dijelom „najljepšeg i najtežeg maratona na svijetu“!