Srijeda, 28. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

OPSADNO STANJE

Velika potraga za bjeguncem po Splitu, policija pretresa aute

Autor:

30.11.2022. 20:00
Velika potraga za bjeguncem po Splitu, policija pretresa aute

Foto: PU splitsko dalmatinskaU Splitu i na cestama okolnih gradova i općina u srijedu navečer traje opsežna potraga za Ivanom Božićem, koji je prošle noći oko jedan sat golfom u središtu grada srušio mladog policajca koji ga je pokušao zaustaviti.


Potraga za automobilom i vozačem počela je odmah nakon što se Božić u Ulici Domovinskog rata nešto prije jedan sat nije zaustavio na policijski znak stop, nego je automobilom snažno udario 20-godišnjeg policajca vježbenika te pobjegao.


Automobil pronađen u Solinu


Vozilom Hitne medicinske pomoći policajac je prevezen u splitski KBC, gdje je utvrđeno da je životno ugrožen.

Odmah je počela potraga za ​vozačem, a rano poslijepodne, nakon što je policija objavila fotografiju vozila​,​ golf je pronađen u Solinu, no Božiću nije bilo traga.


Od tada se intenzivno pregledava svaki dio Solina, a potraga se proširila na šire područje oko Splita. U nju su uključeni svi rodovi policije.Policija je poslijepodne objavila i Božićevu fotografiju, a dojavljeno joj je da je viđen oko splitske bolnice, kamo su stigli naoružani specijalci, ali ga nisu pronašli.


Svi izlazi i ulazi u Split su pod ​strogim ​nadzorom policije koja zaustavlja sve vrste vozila, zbog čega se stvara velika prometna gužva.No, građani joj na tome ne zamjeraju, nego poručuju da ga uhite što prije.


Poznat policiji i zbog zloporabe droge i krađa


Kako se neslužbeno doznaje, Ivan Božić dobro je poznat policiji zbog zloporabe droge i krađa. ​Policajac ga je pokušao zaustaviti kad je vidio da vrluda po cesti, ali on ga je srušio golfom u punoj brzini.Mladi policajac ima višestruke ozljede prsišta, nekoliko lomova te ozljede glave. Dežurna liječnica izjavila je novinarima prijepodne da mu je stanje stabilno, ali je životno ugrožen.