Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Sindikat policije

Ulazak u Schengen donosi brojne prednosti i izazove

Autor: Alen Plahinek

08.12.2022. 16:20
Ulazak u Schengen donosi brojne prednosti i izazove

Foto: PU zadarskaSindikat policije Hrvatske istaknuo je u četvrtak da će ulazak Hrvatske u Schengen donijeti brojne pozitivne prednosti za građane, ali i izazove policijskim službenicima jer ukidanje granica omogućuje lakše putovanje i komunikaciju građana, ali i kriminalaca.


Sindikat je u priopćenju pozdravio odluku ministara unutarnjih poslova država članica Europske unije o primanju Hrvatske u šengenski prostor.


„Vjerujemo kako će učinci ovog ulaska biti pozitivni za sve nas, a prije svega za građane koji će koristiti sve pozitivne prednosti života bez granica i slobodnog protoka ljudi, roba i kapitala”, navode sindikalci.
S druge strane, od 1 siječnja 2023. pred policijskim službenicima bit će novi izazovi.


„Europa bez granica omogućit će lakše putovanje i komunikaciju kriminalaca, ali Hrvatska je kroz pripreme za ulazak u Schengen pokazala da se s tim može uspješno nositi”, dodali su.


Sindikat tvrdi da su policajci spremni za sve izazove kako bi Hrvatska ostala sigurna zemlja u kojoj građani mirno žive.


Ulazak u Schengen sindikat vidi kao ulazak u obitelj europskih naroda, kojoj je Hrvatska uvijek pripadala, uključujući i vremena kada se nalazila u „nepovoljnim državnim okvirima”.