Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

KAZNE

U Gorskom kotaru kažnjeno pedesetak vozača teretnih vozila

Autor: Portal ZL

20.01.2024. 12:18
U Gorskom kotaru kažnjeno pedesetak vozača teretnih vozila

Foto: Novi listPolicijski službenici su u petak kaznili pedesetak vozača teretnih vozila koji su se, unatoč zabrani zbog zimskih uvjeta, kretali autocestom i drugim cestama kroz Gorski kotar, izvijestila je u subotu Policijska uprava primorsko-goranska.


Na autocesti A6, između čvora Bosiljevo II i čvora Kikovica, policija je u petak novčano kaznila 33 vozača teretnih vozila koji su se, unatoč zabrani prometa za teretna vozila s priključnim vozilima, kretali iz smjera odmorišta Vukova Gorica do čvora Vrbovsko.


U pratnji policije je u nekoliko navrata organiziran konvoj tih vozila do odmorišta Vukove Gorice. Na prilaznim prometnicama i drugim dijelovima autoceste kažnjeno je još pet vozača teretnih vozila koji nisu poštovali zimske uvjete.
Tijekom petka policijski službenici su na ulazu na autocestu A6 s riječke strane, na čvoru Kikovica, te na “staroj cesti” kroz Gorski kotar kaznili 10 vozača teretnih vozila, kao i pet pravnih osoba, četiri odgovorne osobe u pravnoj osobi i tri fizičke osobe, vlasnike teretnih vozila, izvijestili su.


Kažnjeno je i 26 vozača drugih vozila koji nisu imali propisanu zimsku opremu.


Iz policije su izvijestili i da su se za vrijeme proglašenih zimskih uvjeta na “staroj cesti” dva vozača teretnih vozila, od kojih je jedan strani državljanin, vozeći tijekom zabrane, kod Kamenjaka okrenuli na cesti i prešli na suprotnu stranu kolnika. Time su izazvali višesatni prekid prometa u oba smjera za sva vozila.


U petak je na području nadležnosti Policijske uprave primorsko- goranske na prometnicama kroz Gorski kotar, zbog snježnih padalina i jakog vjetra nadležna služba proglasila zimske uvjete na cestama, a to znači zabranjen promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilima, podsjetili su.