Utorak, 25. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

raskol u mostu

Selak Raspudić: Od liste za EU parlament sam odustala zbog Marina Miletića

Autor: K.E.

24.04.2024. 10:59
Selak Raspudić: Od liste za EU parlament sam odustala zbog Marina Miletića

Foto: Patrik Maček/PIXSELLParalelno s pregovorima za sastavljanje Vlade, došlo je do raskola u Mostu. Njen odlazak, ali i odlazak njenog supruga Nina Raspudića na konferenciji za medije danas je potvrdila Marija Selak Raspudić. Konferencija Bože Petrova očekuje se u 11:30.


Selak Raspudić na početku konferencije rekla je da je iz poštovanja prema kolegama iz Mosta pričekala sa svojim obraćanjem za medije, ponajviše kako bi Most u miru predao svoju listu za europske izbore.


– Do našeg razilaženja nije došlo zbog liste za Europski parlament, predmet rasprave među nama bile su nesuglasice oko kampanje i onoga što je njoj prethodilo. Nesuglasice nismo uspjeli razrješiti. Liste za europske izbore samo su bile povod za ovo obraćanje i rasvjetljavanje situacija.
Bilo mi je ponuđeno da budem na lisit za Europski parlament, kolega Marin Miletić također je izrazio želju da bude na listi za Europski parlament. S obzirom na činjenicu da se kolega Miletića od mene javno ogradio, smatrala sam da nije primjereno da nosim zajedničku listu”, rekla je.


“I dalje stavljam integritet i principe ispred bilo koji fotelja i to nije pitanje rečenica koje ću govoriti nego konkretnih postupaka i ja sam odustala od nošenja liste za Europski parlament i izglednog mandata. Nemam problem da imamo različita stajališta po nekim pitanja, smatram da smo se u puno pitanja slagala nego što smo se razilazili.


U trenutku kada se jedni od drugih počnemo ograđivati ne vidim način da bude vjerodostojni smatram da ne bi bilo vjerodostojno da okrenem glavu na drugu stranu. Nosim zajedničku listu koja nije konzinstetna, a sve samo da se dokopam mandata i smatram da je poštenije da sam odustala od liste i da ostajem djelovati u Hrvatskom saboru”, dodala je Selak Raspudić.


Rekla je i ako dođe do sklapanja koalicije s HDZ-om da će ta koalicija biti trgovačka.


Dodala je da je razilaženje rezultat činjenice da se Marin Miletić ogradio od nje.


– Svima je jasno da ne bi bilo vjerodostojno da smo na toj listi. Nisam kritički postupila prema njemu jer mu nisam htjela naškoditi tijekom same kampanje, on ima pravo na takav stav i ograđivanje od mene, objasnila je Selak Raspudić.


Ona i njen suprug Nino Raspudić će nastojati djelovati kao neovisni zastupnici.