Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ernest Petry

Potpisani Ugovori za izgradnju višenamjenskog igrališta u Švici

Autor: Marin Smolčić

22.12.2022. 08:09
Potpisani Ugovori za izgradnju višenamjenskog igrališta u Švici

Foto: Marin SmolčićU kabinetu župana ličko-senjskog jučer je upriličeno svečano potpisivanje Ugovora za izvođenje radova Projekta „Višenamjensko školsko igralište u Područnoj školi Švica“ s izvođačem radova poduzećem „Edel sport“ iz Zagreba.


Ministarstvo turizma i sporta osiguralo je za realizaciju ovoga projekta iznos od 542.126,39 kuna, dok je Ličko-senjska županija osigurala dodatnih 516.714,22 kuna.


Poduzeće „Edel sport“ iz Zagreba  obvezalo se izgraditi igralište za iznos od 972.220 kuna pa su na taj način izvršene uštede u iznosu od cca 87.000 kuna. Župan Petry je nakon potpisivanja ugovora naglasio:
– Na ovaj način se kao i u mnogim drugim projektima ulaže u razvoj sportske infrastrukture na području Županije na koji način se stvaraju dodatni uvjeti za bavljenje djece sportskim aktivnostima, a ujedno se doprinosi i poboljšanju života na ovim prostorima. Učenicima Područne škole Švica kao i svoj djeci i žiteljima mjesta omogućuje se  bavljenje rekreativnim sportom, a ujedno se poboljšava i kvaliteta života za sve mještane Švice. Po završetku investicije koja sukladno danas potpisanom ugovoru treba biti završena do 1. lipnja 2023. godine, škola i djeca će na raspolaganju imati funkcionalno malonogometno, rukometno, košarkaško i odbojkaško igralište, zaključio je župan Petry.


Igor Gavranović, predstavnik izvođača radova Edel sport iz Zagreba pojasnio je  kako poduzeće koje zastupa ima jako puno iskustava u izgradnji igrališta kao i da će s izvođenjem radova početi čim to dopuste vremenski uvjeti, pri čemu će se ovaj projekt  realizirati u ugovorenom roku, odnosno najkasnije do početka lipnja 2023. godine. Na ovom potpisivanju bila je nazočna i zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić.