Četvrtak, 25. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

MOST

Petrov: Protiv smo da se Hrvate šalje u inozemstvo, a dovodi svjetsku sirotinju

Autor: Hina

01.05.2024. 12:43
Petrov: Protiv smo da se Hrvate šalje u inozemstvo, a dovodi svjetsku sirotinju

Foto: Patrik Macek/PIXSELLPredsjednik Mosta Božo Petrov ponovio je u srijedu kako se Most protivi da HDZ šalje Hrvate u inozemstvo, a da na njihovo mjesto dovodi niže kvalificiranu radnu snagu i svjetsku sirotinju koja će razbaštiniti hrvatsku djecu.


“Za nas je ne samo grozno, već i bizarno da svako malo poslodavci poručuju da će nam u sljedećim godinama biti potrebno 500 tisuća stranih radnika. Most se grozi takvih scenarija”, izjavio je Petrov koji tvrdi da trenutnu useljeničku politiku vode i diktiraju veliki poslodavci i agencije za uvoz stranih radnika od kojih su brojni bliski HDZ-u.


“Protiv smo toga da HDZ šalje Hrvate u inozemstvo, a na njihovo mjesto dovodi niže kvalificiranu radnu snagu i svjetsku sirotinju iz trećih zemalja koja će razbaštiniti hrvatsku djecu i dugoročno izbrisati spomen hrvatskog naroda na ovim povijesnim prostorima. Ako vam to zvuči dramatično, pogledajte što se događa u Francuskoj”, pozvao je.
Naveo je kako u Francuskoj “ima deset posto onih koji nisu tamo rođeni, a da HDZ namjerava u Hrvatsku uvesti njih 25 posto u deset godina”.


Objasnio je da dolazak strane radne snage cementira plaće i mirovine, a protivi se i kršćanskom svjetonazoru. Nada se da im u tome “DP neće asistirati, da će zajedno s njima odabrati opciju koja služi hrvatskim građanima, te da se neće dogovoriti s HDZ- om”.


Rekao je da su Domovinskom pokretu uputili poziv da zajedno sudjeluju u formiranju antikorupcijske većine u Hrvatskom saboru. Cilj im je da i DP ostane vjeran obećanjima da neće s HDZ- om i da će provoditi promjene. Poručio je da im Most daje priliku da ne idu s HDZ- om, a da čine dobro hrvatskim građanima mijenjajući zemlju na bolje i usvajajući zakone koji su u interesu svih građana.


Ideja im je osnivanje ureda za ispitivanje porijekla imovine, ograničenje uvoza stranih radnika, usklađenje mirovina sa životnim troškovima, uvođenje univerzalnog dječjeg doplatka te ograničenje mandata manjina.


Upitan što je najbolje za Hrvatsku u trenutcima kada još traju pregovori o sastavljanju većine među strankama, Petrov je odgovorio da je to konstituiranje Hrvatskog sabora bez HDZ- a i donošenje zakona u korist građana, a onda nakon toga izbori. Drugi manje dobar scenarij je, da se ide na nove izbore.