Utorak, 26. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

U ZAGREBU

Župan Petry na dočeku Vatrenih

Autor: Marin Smolčić

19.12.2022. 12:09
Župan Petry na dočeku Vatrenih

Naši brončani dečki sinoć su pozdravljeni u veličanstvenom dočeku na glavnom zagrebačkom trgu. U razdraganom mnoštvu bilo je podosta Ličana, a među njima i župan ličko-senjski Ernest Petry s prijateljima.


Njegovi utisci svakako se teško mogu opisati riječima jer je bio s mnogim igračima, u društvu premijera Plenkovića i predsjednika Hrvtskog nogometnog saveza Marijana Kustića.


-Marijan je bio na sedmom nebu i kako je rekao „duša mu je bila puna utisaka i prevelika za opisati riječima“. Atmosfera je doista bila impresivna, vesela, ali  i vrlo dostojanstvena. Svakako na tragu riječi našeg izbornika Zlatka Dalića:“Ova bronca je naše zlato“, rekao nam je župan Ernest Petry jutros nakon povratka iz Zagreba.


Sinoć su tijekom izravnog TV-prijenosa ovoga događaja Gospić povremeno osvjeljavale mnoge pirotehničke naprave, čule su se petarde i raznoliki  bučni arsenal. Nedjeljom navečer kafići su po pravilu gotovo sasvim prazni, ali ne i sinoć jer su se brojni Gospićani odjeveni u „kockice“ natiskivali ispred TV-prijemnika i opet zajednički bodrili našu državnu reprezentaiju.