Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

MILANOVIĆ O SUKOBU NAVIJAČA I POLICIJE

"Policajci su Dalmatinci, ne interveniraju oni zbog regionalnih predrasuda"

Autor:

24.10.2022. 21:23

Foto: Vedran KaruzaPredsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je u ponedjeljak kako ne vjeruje da bi policija u Splitu nakon derbija Hajduk – Dinamo intervenirala protiv navijača Hajduka zbog regionalnih predrasuda jer su i ti policajci iz Dalmacije i navijaju za Hajduk.


“Ne mogu vjerovati da bi netko usred Splita u Dalmaciji, gdje su skoro svi Dalmatinci, zbog regionalnih predrasuda išao na navijače”, rekao je Milanović u izjavi novinarima u Makarskoj, gdje je bio na proslavi Dana grada.


Na pitanje kako komentira to što policija drugi put u posljednjih šest mjeseci dva puta puca iz vatrenog oružja upozoravajući navijače, Milanović je odgovorio da su policajci dobro obučeni.
“Što s tiče uporabe vatrenog oružaj, ja uvijek polazim od toga da su to dobro obučeni ljudi koji znaju što im je raditi u nekom trenutku. Navijači znaju biti rogobatni i nasilni, ali nisu teroristi. Nije to neka prirodna meta za vatreno oružje, u načelu, ali postoje situacije u kojima se policajac ne može drukčije obraniti nego da povuče”, rekao je Milanović.


Na primjedbu novinara kako je policija u petak navečer u Splitu reagirala na buku 80 navijača u klubu, Milanović je rekao da u tom slučaju “nije navijač, mada mu je Hajduk uvijek bio najdraži klub”.


“Nemam više što reći”, dodao je.


Lokalni portal u Makarskoj napisao je da je predsjednikov savjetnik za ekonomiju Velibor Mačkić zamolio gradonačelnika Makarske  Zorana Pavlovića da primi vlasnike štandova u središtu Makarske na Peškeri, koje, kako je rekao novinar, gradonačelnik namjerava ukloniti, što bi dovelo u pitanje 500 do 600 radnih mjesta.


Na pitanje zna li što o tomu, Milanović je odgovorio kako do današnjeg dolaska u Makarsku nije imao informacija o tomu, ali ga je danas o tomu izvijestila dogradonačelnica Makarske Antonela Radić Brkan.


“Što Mačkić ima s time? Čudno pitanje”, rekao je Milanović.