Četvrtak, 18. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

premijer o predsjedniku

Plenković: “Zamislite da ja krenem govorit tko je koje seksualne orijentacije"

Autor: P. N.

12.01.2024. 14:50
Plenković: “Zamislite da ja krenem govorit tko je koje seksualne orijentacije

Foto: Davor Kovačević/NLPremijer Andrej Plenković na pitanje novinara je komentirao izjave predsjednika Zorana Milanovića da je ministar Damir Habijan gej.


“Imali smo dva tri dana orkestriranog zgražavanja i patničkog napora nekih medija s lijevih političkih stranaka u vezi jednog mog usputnog komentara vezano za jedne medijske kuće. To smo jučer zajednički rekli što je onkraj zakona, a što polulegalno. To je trajalo dva dana i bio je veliki “hype” lijevog medijskog političkog svijeta, strašno su se uzbudili oko toga


“Zamislite da ja sada krenem govoriti tko je od političara i novinara govoriti koje seksualne orijentacije.
Vjerojatno bi me ovi isti ponosno proglašavali staljinistom, Vučićem, diktatorom, faraonom, najdivljijim i najnekulturnijim čovjekom i slično.


Što će se sada dogoditi, sada će oni svi šutjeli kao štosu šutjeli kada je Milanović novinara N1 nazvao političkim agitatorom. Ponovno dvostruki standardi, moraju svi vidjeti te dvije Hrvatske.


Milanović je očito zavšio plandovanje od mjesec dana i sada će malo pljucat’ onima koji su radili i izgovarati stvari na koje će se smijati lijeva politička scena. Da je obrnuto to bi sada pljuštalo od naslova, pisalo bi se u Bruxelles itd. Većina vam je ljudi skroz kul i normalna i oni će to tako vidjeti”, rekao je Plenković, prenosi N1.


O Milanovićevoj izjavi da je zapikirao mjesto Charlesa Michela kaže da je on čuo da “bruje NATO krugovi da on želi biti glavni tajnik NATO-a i da želi naslijediti Stoltenberga”.


Kaže da je njegov plan pobijediti na parlamentarnim, europskim i predsjedničkim izborima. “Imate narativ oporbe koji osam godina govore da idem u Bruxelles. To govori da se bave tračevima. Ja se s njim ne družim, on se hrani nekim tračevima, i osim njega to nigdje nisam čuo, ni u jednom europskom mediju.


Oni i ovi iz Mosta samo gledaju kako da nas se riješe, kada već ne mogu putem Bezuka koji puca na nas, na izborima onda kažu hajde da te se riješimo u Bruxellesu”, rekao je.


“Ja mislim da je on jako opterećen čovjek. On je prepametan da bi ovako nešto učinio slučajno”, ustvrdio je.