Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

PORUKA POVODOM ODREKNUĆA

Plenković zahvalio mons. Puljiću na njegovom pastoralnom služenju

Autor: Hina

15.01.2023. 08:01
Plenković zahvalio mons. Puljiću na njegovom pastoralnom služenju

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELLPremijer Andrej Plenković uputio je u subotu zahvalu zadarskom nadbiskupu mons. Želimiru Puljiću na dosadašnjem predanom pastoralnom služenju, a u povodu njegovog odreknuća od upravljanja Zadarskom nadbiskupijom, koje je Sveti Otac prihvatio.


“Preuzvišeni oče nadbiskupe, dopustite mi da Vam uime Vlade RH i osobno zahvalim na višegodišnjoj kvalitetnoj suradnji i dijalogu između hrvatske Vlade i Katoličke Crkve, u čemu je Vaš doprinos bio izniman i nemjerljiv”, istaknuo je premijer Plenković.


Dodao je i kako je mons. Puljić svojim predanim pastoralnim služenjem, brigom i velikim iskustvom radio na dobrobit i zadovoljstvo svih vjernika Zadarske nadbiskupije, donoseći im snagu i mir te istinsko svjedočanstvo vjere.
“Uvjeren da ćete kao nadbiskup u miru i dalje snažno svjedočiti svoju vjeru i pastirsko poslanje, neka dani koji su pred Vama obiluju Božjim blagoslovom”, poručio je premijer u zahvali.


Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je i čestitku mons. Milanu Zgrabliću, koji započinje svoju pastoralnu službu kao zadarski nadbiskup, navodi se u priopćenju.