Srijeda, 27. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

obilježavanje godišnjice rata

Na zgradi Ličko-senjske županije izvješena ukrajinska zastava

Autor: Portal ZL

24.02.2023. 11:10
Na zgradi Ličko-senjske županije izvješena ukrajinska zastava

Foto: Ličko senjska županijaNa današnji dan prije godinu dana, 24. veljače 2022. godine, započela je ruska agresija na nacionalni suverenitet prijateljske nam države Ukrajine, kojoj smo kao hrvatski narod pomagali i nastavit ćemo pomagati kako bi lakše prebrodili teškoće s kojima smo se i mi kao narod susreli u Domovinskom ratu.


Tim povodom je danas na zgradu Ličko-senjske županije uz hrvatsku izvješena i ukrajinska zastava.


Treba napomenuti da je Ličko-senjska županija odmah po početku ruske agresije na Ukrajinu u suradnji s Vladom RH i Ravnateljstvom civilne zaštite RH pristupila osnivanju Prihvatnog centra za ukrajinske izbjeglice u Gospiću, kroz koji je do današnjeg dana prošlo 1325 ukrajinskih državljana od kojih su većina bili žene i djeca.
Na današnji dan na području Ličko-senjske županije te na rubnom dijelu Karlovačke županije odnosno u Grabovcu ukupno je smješteno 742 ukrajinska državljana, od kojih 104 djece pohađa osnovne i srednje škole na području županije.


Župan Petry ovu je prigodu iskoristio kako bi se još jednom zahvalio svim djelatnicima MUP-a, volonterima Crvenog križa, Civilnoj zaštiti, vatrogascima, pripadnicima HGSS-a, djelatnicima Gospićke bolnice, Domovima zdravlja, Centrima za socijalnu skrb, Zavodu za zapošljavanje, Veleučilištu “Nikola Tesla, školama, gradovima i općinama s područja županije, kao i svim drugim dobrim ljudima i interventnim službama što su pokazali velika srce i humanost u zbrinjavanju ukrajinskih državljana koji su uslijed rata u svojoj domovini pronašli novi dom na području Ličko-senjske županije.