Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

PU Varaždinska

Iz Policijske postaje u Novom Marofu nestala veća količina zaplijenjenog novca

Autor: Hina

19.02.2023. 16:19
Iz Policijske postaje u Novom Marofu nestala veća količina zaplijenjenog novca

Foto: Arhiva ZLVeća količina novaca koju su prilikom nedavnog postupanja privremeno oduzeli policijski službenici Policijske postaje Novi Marof je nestala, prenosi u nedjelju Index navodeći da je informaciju potvrdila i Policijska uprava varaždinska.


Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof su nakon oduzimanja veće količine novaca, sukladno pravilima, izdali odgovarajuću potvrdu, a oduzeti je novac trebao biti u kasi policijske postaje na čuvanju sve do odgovarajućeg rješenja jer se ispostavilo da je ukraden.


Međutim, kako navodi jedan lokalni medij, novac je nestao, a Policijska uprava varaždinska potvrdila im je da je u tijeku provođenje izvida zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.
PU varaždinska tvrdi kako su odmah po saznanju da je novac nestao poduzeli sve zakonom propisane mjere i radnje, a u Policijskoj postaji Novi Marof izvršen je izvanredni nadzor. Dodaju i da je načelnik PU varaždinske iz službe rješenjem udaljio jednu policijsku službenicu za koju se sumnja da je počinila težu povredu službene dužnosti.


Policijski službenici Policijske uprave varaždinske, u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Zagrebu, provode daljnje izvide u cilju utvrđivanja svih okolnosti tog kaznenog djela, priopćili su iz policije za jedan varaždinski medij.