ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

dio kriminalne skupine

Određen pritvor dvojcu kod kojeg je pronađeno više od 400 kilograma razne droge

Autor: Hina

17.02.2023. 19:25
Određen pritvor dvojcu kod kojeg je pronađeno više od 400 kilograma razne droge

Foto: Miranda Cikotić/PIXSELLSudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni pritvor 50-godišnjem državljaninu Srbije i 27-godišnjem hrvatskom državljaninu koji su u srijedu uhićeni u Gornjem Orešju na zelinskom području, gdje su u kući skrivali više od 400 kilograma razne droge te oružje.


Obojici je istražni zatvor određen zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, priopćilo je u petak zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo.


Zagrebačka policija ranije je izvijestila da su u kući pored Zeline, koju je koristio prijavljeni dvojac, pronašli 330 kilograma marihuane, 90 kilograma amfetamina, 196.000 komada tableta MDMA-a.
Otkriveno je i 25 litara amfetaminskog ulja, dva kilograma hašiša, kilogram MDMA-a, 76 grama kokaina, 30 litara metanola, 10 litara akumulatorske kiseline, tri kilograma punila i šest digitalnih vaga.


Uz to, pronađen je i kilogram plastičnog eksploziva, tri detonatorske kapisle, strojnica “Ero” s prigušivačem, automatski pištolj i 461 komad streljiva.


Policija je ocijenila kako je riječ o najvećoj zapljeni droge na zagrebačkom području u posljednjih 10 godina te da dvojac nije otprije poznat policiji.


Dodali su kako je droga bila namijenjena daljnjoj distribuciji te nastavlja istragu zbog sumnje da je uhićeni dvojac dio veće kriminalne skupine.