ponedjeljak, 15. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

facebook objava

HDZ: Milanović opet glavna zvijezda ruskih režimskih medija

Autor: Hina

21.12.2022. 18:27
HDZ: Milanović opet glavna zvijezda ruskih režimskih medija

Foto: Davor Puklavec/PIXSELLIz HDZ-a su u srijedu ocijenili da je nakon jučerašnjih izjava hrvatski predsjednik Zoran Milanović “ponovno glavna zvijezda ruskih režimskih medija” te kako oni “sa zadovoljstvom” prenose njegove teze kako nam Ukrajina nije saveznik.


“Baćuška Milanović opet glavna zvijezda ruskih režimskih medija! Slave ga jer je Hrvatski sabor odbio pomoći Ukrajini”, stoji u HDZ-ovoj objavi na facebooku.


Iz HDZ-a navode da ti mediji s “vidnim zadovoljstvom” prenose njegove teze da “Ukrajina nije saveznik Hrvatske” i da je “cinično dobila status kandidata za EU”.
“Sasvim je razumljivo to što kremljanski trbuhozborci veličaju Milanovića s obzirom na to da on u svojim protuzapadnim i protudemokratskim ispadima samo plagira Putina”, ocijenili su u HDZ-u.


Dodali su da je “to činio i prije, vrteći teze o korumpiranim ukrajinskim nacistima”, narativ koji je Kremlju služio kao psihološka priprema za rusku agresiju na Ukrajinu.


HDZ je potom citirao i, kako kažu, još jedan Milanovićev jučerašnji “antieuropski biser”: “Što je EU danas? Bijeda, nula!”.


“Štetočina s Pantovčaka toliko se potrudio da ga hvali i bjeloruska nacionalna informativna agencija BELTA. Rokaj, barba Putin”, stoji u zaključku objave.


HDZ je tu objavu na facebooku potkrijepio tekstovima iz više medija.


Milanović je u srijedu, između ostalog, u izjavi za medije ocijenio i kako je rat u Ukrajini “američko-ruski” koji se vodi preko “ukrajinske grbače”.


Također smatra da je logičnim da Hrvatska istodobno šalje svoje vojnike na vježbe u Poljsku i Litvu jer su te države, za razliku od Ukrajine, članice NATO-a, i nisu u krvavom ratu.