Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

MORH

Glasovanje pripadnika Hrvatske vojske u Hrvatskoj i inozemstvu

Autor: Hina

17.04.2024. 10:45
Glasovanje pripadnika Hrvatske vojske u Hrvatskoj i inozemstvu

Foto: MORHZa pripadnike Hrvatske vojske (HV) koji na parlamentarnim izborima u srijedu nisu u mogućnosti glasovati na biračkom mjestu svojeg prebivališta, organizirano je glasovanje na posebnim biračkim mjestima, priopćilo je u srijedu Ministarstvo obrane RH.


Pripadnici HV-a koji se u vrijeme izbora za zastupnike u Hrvatskom saboru zateknu u utorak, 16. travnja, i srijedu, 17. travnja, na službi u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu, omogućeno je glasovanje na posebnim biračkim mjestima, dodaju iz MORH-a.


Tako je za one pripadnike Hrvatske vojske koji će na dan izbora biti na službi u Hrvatskoj vojsci u Hrvatskoj, organizirano glasovanje danas, 17. travnja, u vojarni “Petar Zrinski” u Zagrebu i u vojarni “123. brigade Hrvatske vojske” u Požegi.
Za pripadnike HV-a koji se nalaze na službi u mirovnim operacijama i misijama i drugim aktivnostima u inozemstvu, omogućeno je glasovanje na biračkom mjestu u Republici Poljskoj u vojarni “Bemowo Piskie” te u Veleposlanstvima Republike Hrvatske u Prištini, Budimpešti, Sofiji, Rimu, Parizu i Ateni, istiću iz MORH-a.