Srijeda, 22. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

STANJE U PROMETU

HAK: Za sva vozila zatvorena dionica A1 Sveti Rok-Posedarje

Autor: Hina

20.01.2024. 17:07
HAK: Za sva vozila zatvorena dionica A1 Sveti Rok-Posedarje

Foto: Novi listZa sve skupine vozila zatvorena je dionica autoceste A1 između Sv. Roka i Posedarja, a  preporuka za obilazak za osobna vozila prema unutrašnjosti je – silazak na čvoru Zadar istok-Tromilja-DC502-Smilčić-Obrovac-DC27-Gračac-DC50-čvor Sv. Rok (A1), izvijestio je u subotu HAK.


Obilazak za ostala vozila: silazak na čvoru Benkovac preko Kistanja (DC59) na Knin (DC1)-Gračac-čvor Sveti Rok (A1) i obrnuto.


Također za sva vozila zatvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most; županijske ceste ŽC5217 Bruvno-Mazin i ŽC5199 u mjestu Štirovača, izvijestio je popodne Hrvatski autoklub (HAK).
Samo za osobna vozila otvorena je državna cesta DC27 Gračac-Donji Karin.


Zbog jakog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila) na: A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika;  Jadranskoj magistrali Bakar-Novi Vinodolski (DC8); DC99 čvor Križišće (A7)-Križišće (DC501); LC Kraljevica (DC8)-čvor Križišće (A7); Mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku; DC1 Vaganac-Udbina-Gračac; DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo.


Zabrana je prometa za I. i II. skupinu vozila i na dionici Jadranske magistrale Novi Vinodolski-Senj (DC8).


Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te ostala vozila bez zimske opreme na cestama u Gorskom kotaru i Lici.


U prekidu trajektne i katamaranske linije


Zbog loših vremenskih prilika u prekidu su trajektne linije: Sumartin-Makarska, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, Prizna-Žigljen, Lopar-Valbiska i Stinica-Mišnjak;


katamaranske linije: Korčula-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Novalja-Rab-Rijeka, Ist-Zapuntel-Brgulje-Molat-Zadar, Mali Lošinj-Ilovik-Susak-Unije-Cres-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka;


brodska linija: Milna-Rogač-Split, Split-Rogač-Milna, Mali Lošinj-Unije-Susak.


Trajektna linija 532 Šibenik-Kaprije-Žirije plovi bez pristajanja u luku Žirije.