ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

STANJE NA CESTAMA

HAK: Poledica na vlažnim kolnicima, u zonama radova vozi se usporeno

Autor: Hina

28.01.2024. 09:20
HAK: Poledica na vlažnim kolnicima, u zonama radova vozi se usporeno

Foto: Dino STANIN/PIXSELLZbog niskih temperatura treba pripaziti na poledicu na vlažnim dijelovima kolnika, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub (HAK).


Vozače poziva da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.


Zbog privremene regulacije prometa u zonama radova povremeno se vozi usporeno pa su potrebni dodatan oprez i strpljenje.
Na autocesti A7 Rijeka-Rupa zatvoreni su izlazni krakovi čvora Učka (Matulji) iz smjera Rijeke i Rupe u smjeru Opatije i Pule.


Na zagrebačkoj obilaznici (A3) u zoni odmorišta Zagreb (Plitvice) u oba smjera vozi se po dva sužena prometna traka, uz ograničenje od 80 kilometara na sat.


Usporeno se u zonama radova vozi i na DC1 u Tušiloviću i brzoj cesti Solin-Klis; na državnoj cesti DC3 kod Gornjeg Mrzlog Polja; na Jadranskoj magistrali (DC8) kod Turnja i na dionici Omiš-Dupci (do 08. veljače); na Jadranskoj aveniji u Zagrebu zbog radova na vijaduktu Sava-Odra.


Zbog oštećenja mosta dionica državne ceste (DC2) most Ilok-Bačka Palanka zatvorena je za vozila teža od 3,5 tone.


Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te ostala vozila bez zimske opreme na nekim cestama u Lici.


Do danas do 16 sati zbog prekida rada carinskog sistema u Srbiji moguće su poteškoće i prekid u prometu teretnih vozila na graničnim prijelazima. Na graničnom prijelazu Erdut prekinut je promet teretnih vozila u oba smjera.


Zbog pojačanih kontrola na ulasku u Sloveniju povremeno su moguća čekanja u prometu teretnih vozila, posebice na Bregani i Maclju.


U pomorskom prometu nema poteškoća.