Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

edukativna akcija

HAC i Croatia Rally pokrenuli akciju "Cesta nije pista"

Autor: Hina

22.04.2023. 13:09
HAC i Croatia Rally pokrenuli akciju

Foto: PU zadarskaU povodu svjetskoga automobilističkog natjecanja WRC Croatia Rally 2022 organizacijski tim i Hrvatske autoceste (HAC) pokrenuli su javno-odgovornu i edukativnu akciju „Cesta nije pista“, kojoj će se pridružit i svjetski vozači koji sudjeluju na ovogodišnjem Croatia Rallyju.


U danima održavanja Croatia Rallyja na hrvatskim autocestama sve vozače uključujući i natjecatelje prvenstva kao i sve navijače koji se zapute prema jednoj od pet hrvatskih županija u kojima se voze brzinski ispiti na semaforima iznad auto ceste dočekat će edukativne poruke: „Vozite odgovorno, cesta nije pista“.


Cijeloj akciji pridružit će se i svjetski vozači koji sudjeluju na ovogodišnjem Croatia Rallyju putem video poruka ne društvenim mrežama i u medijima. Javno-odgovorna i edukativna akcija „Cesta nije pista“ nastavit će se i nakon završetka svjetskog prvenstva u želji da podsjeti vozače na odgovorno ponašanje u prometu, najavljeno je
WRC Croatia Rally održava se od 20. do 23. travnja u pet hrvatskih županija – Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj, Karlovačkoj, Primorsko-goranskoj te Gradu Zagrebu,  gdje je u nedjelju, 23. travnja od 15,30 sati planiran i svečan, ceremonijalni cilj utrke ispred zgrade Ine na Avenija Većeslava Holjevca 10.