Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

WRC Croatia Rally

Belgijanac Thierry Neuville preuzeo vodstvo, Ogier i Rovanpera probušili gume

Autor: Hina

21.04.2023. 11:40
Belgijanac Thierry Neuville preuzeo vodstvo, Ogier i Rovanpera probušili gume

Foto: Thierry Neuville na brzincu Mali Lipovec - Grdanjci/Foto PIXSELL

U petak je na rasporedu ukupno osam brzinskih ispita, u subotu je još osam, dok su posljednjeg dana natjecanja, u nedjelju završna četiri brzinska ispita



ZAGREB Belgijanac Thierry Neuville u Hyundai i20 N Rally1 preuzeo je vodstvo na trećem izdanju Croatia Rallyja nakon što su Francuz Sebastien Ogier (Toyota Yaris Rally1) i Finac Kalle Rovanpera (Toyota Yaris Rally1) probušili gume u drugom brzinskom ispitu.


Vodeći relijaš u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva Francuz Sebastien Ogier u Toyoti Yaris Rally1 najbolje je startao na trećem izdanju Croatia WRC Rallyja.


Ogier je bio u vodstvu nakon prvog brzinskog ispita, 19.20 km dugačke dionice Mali Lipovac – Gradanjci. Međutim, na drugom brzinskom ispitu Stojdraga – Hartje, koji je s dužinom od 25.67km najduži na reliju, probušio je gumu izgubivši dragocjeno vrijeme.




“Izbjegavao sam rubove koliko god sam mogao, što mogu učiniti ?,” kazao je osmerostruki svjetski prvak.


Gumu je probušio i aktualni svjetski prvak i prošlogodišnji pobjednik hrvatskog relija, Finac Kalle Rovanpera.


“Uvijek je prespora promjena kotača, ali nadamo se da nismo previše izgubili,” poručio je mladi Finac.


Vodstvo je nakon drugog brzinskog ispita preuzeo Belgijanac Thierry Neuville u Hyundai i20 N Rally1. Međutim, i on je imao problema. U jednoj “šikani” je udario balu sijena i oštetio prednji dio automobila.


“U šikani sam udario u balu i odmah sam usporio. Mnogo, mnogo iznenađenja. Nastavit ćemo, ali ako će ovako teško biti cijeli vikend, neće biti lako,” istaknuo je Belgijanac.


Neuville vodi sa 13.9 sekundi ispred Britanca Elfyna Evansa (Toyota GR Yaris Rally1), dok je treći Estonac Ott Tanak u Ford Pumi Rally1 sa 20 sekundi zaostatka. Nakon drugog brzinca Ogier je pao na osmo mjesto (+1:30), dok je Rovanpera bio na 15. poziciji (+2:26).


U petak je na rasporedu ukupno osam brzinskih ispita, u subotu je još osam, dok su posljednjeg dana natjecanja, u nedjelju završna četiri brzinska ispita.


Nakon prva tri relija ove sezone vodi Ogiera sa 56 bodova ispred Neuvilla (53) i aktualnog svjetskog prvaka Rovanpere (52).