Petak, 21. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

Izborne borbe

Grmoja: HDZ žuri na izbore, želi zaustaviti istrage; Zekanović: oporba tražila izbore

Autor: Hina

11.03.2024. 11:51
Grmoja: HDZ žuri na izbore, želi zaustaviti istrage; Zekanović: oporba tražila izbore

Foto: HINAMostov zastupnik Grmoja osvrnuo se u ponedjeljak na izjavu glavne europske tužiteljice Laure Kovesi da su napadi na tužiteljstvo stvaranje dimne zavjese, rekavši kako se HDZ-u žuri na izbore jer želi zaustaviti istrage, a Zekanović (HDS) je odgovorio da je oporba tražila hitno raspisivanje izbora.


– Europska tužiteljica rekla je da premijer Andrej Plenković stvara dimnu zavjesu, on to radi samo kako bi zaustavio istragu koja se vodi u Ministarstvu kulture, zato se i žuri na izbore, ustvrdio je Nikola Grmoja u slobodnom govoru u Hrvatskom saboru i poručio HDZ-ovim zastupnicima da su im ‘dani odbrojani’.


Kazao je da će Most biti najveće iznenađenje izbora te da će se boriti se protiv korupcije i sačuvati hrvatski nacionalni identitet.
Na to je zastupnik Hrvatske demokršćanske stranke (HDS) Hrvoje Zekanović podsjetio Mostovog Grmoju kako je oporba prije par dana tražila hitno raspisivanje izbora, a sada tvrde kako se vladajućima žuri. Uskladite svoje mišljenje, pozvao je oporbu.


– Glas za Most je glas za Sandru Benčić (Možemo) i Peđu Grbina (SDP) dodao je Zekanović.


– Glas za Most je glas za Most, a glas za Zekanovića je glas za lopovluk i kriminal, prevrtljivost i promjenu pozicija, kako se ‘namisti u taj čas’ , uzvratio je Grmoja. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković na to je Grmoji citirao stihove Gibonnija – „…i svetica i kurva nije lako bit”.


Josip Đakić (HDZ) rekao je kako je nebuloza  da će Most na izborima polučiti bilo kakve rezultate, napomenuvši da se istraga o Grmoji provodi.


– Promijenit će se situacija a onda će neovisne institucije sve vas koji ste se ogriješili o zakon, sigurno dobro ispitati, a ja te istrage za razliku od vas neću provoditi,  odgovorio mu je Grmoja.


Marijana Puljak (Klub Centra, GLAS-a i Stranke s imenom i prezimenom) također se osvrnula na Kovesi  ocijenivši da je ‘dobro ukorila premijera Plenkovića’.


– Kovesi jasno pokazuje da Europa vidi i razumije razinu korupcije kojom smo okruženi, ovaj čin nije smo upozorenje za one na vlasti već i poziv za buđenje za sve nas, rekla je Puljak.


Ružica Vukovac (Klub Za pravednu Hrvatsku) govoreći o uvozu žitarica iz Ukrajine, pozvala je premijera i ministricu poljoprivrede da zaštite domaće poljoprivrednike. “Kada se govori  o uvozi žitarica iz Ukrajine Hrvatska ne pomaže ukrajinskom narodu nego stranim kompanijama i oligarsima koji posjeduju ogromne količine zemlje u Ukrajini, a kolateralna žrtva takvih politika su naši poljoprivrednici i građani koji jedu najskuplji kruh u EU”, kazala je.