Nedjelja, 21. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Očekuju najstrože kazne

Grad Rijeka najoštrije osudio divljanje i nasilje na Platku

Autor: Hina

02.02.2023. 10:20
Grad Rijeka najoštrije osudio divljanje i nasilje na Platku

Foto: Arhiva NL / GSC PlatakIz Grada Rijeke u četvrtak su najoštrije osudili neobjašnjivo divljanje i nasilje prošle nedjelje na Platku i izrazili istinsko suosjećanje s ozlijeđenima, članovima HGSS-a i osobama koje su pritekle u pomoć, a koje su također bile izložene divljačkom napadu.


“Očekujemo da policija nasilnike najstrože kazni i time pošalje poruku o nedopustivom ponašanju kojim su ugroženi ljudski životi. To nije samo pitanje remećenja reda i mira niti pitanje tučnjave. Radi se, sudeći prema medijskim izvještajima, o neopisivom divljaštvu koje je izvan svih civilizacijskih normi”, ističe se u priopćenju.


“Na ovakve pojave ne možemo i ne smijemo se oglušiti”, naveli su i istaknuli da je nasilje koje se dogodilo na Platku ugrozilo sve posjetitelje izletišta, a posebno je, kažu, zabrinjavajuća činjenica da su s teškim ozljedama završili oni koji su pritjecali u pomoć i pokušali spriječiti divljanje.
Biti osjetljiv na nasilje i društveno odgovoran, reagirati i biti građanin koji se nasilju suprotstavlja u ovom se slučaju pokazalo poraznim. Stoga očekujemo najstrože kazne za počinitelje jer jedino tako će se u ovom specifičnom slučaju pokazati da kao društvo ne želimo zakazati, poručili su.


Budući da je jedan od nasilnih mladića bio je aktivni amaterski MMA borac, iz Hrvatske MMA Unije najoštrije su osudili svaki oblik nasilja izvan granica sporta te istaknuli da ne podržava i ne odobravaju bilo kakva nasilna ponašanja. “Upoznati smo s incidentom u kojem je sudjelovao jedan aktivni amaterski MMA borac, sad već bivši član kickboxing kluba Dynamite iz Rijeke”, navodi MMA Unija.


“U ime svih naših članova želimo iskazati zgražanje nad svakim činom nasilja, kao i našu predanost u promicanju sportskog fair playa i pozitivnih vrijednosti”, navedeno je.


Incident se dogodio prošlu nedjelju navečer na skijalištu Platak. Nakon što su trojica mladića u automobilu BMW, driftajući po skijaškoj stazi, upali u dublji snijeg i zaglavili se, zatražili su od jednog pripadnika HGSS-a da im izvuče automobil. Kako im je objasnio da to ne može učiniti, napali su ga i udarali. Dobio je više udaraca, među ostalim i nogom u glavu te je onesviješten. U pokušaju razdvajanja i smirivanja situacije mladići iz BMW-a su udarili još nekoliko osoba te su troje od njih prevezeni u riječki KBC- Utvrđeno je da su zadobili lakše ozljede.


Policijska uprava primorsko-goranska je izvijestila da će nadležnom sudu podnijeti optužni prijedlog protiv trojice mladića starosti 21 i 22 godine za prekršaj naročito drskog i nepristojnog ponašanja, dok se kriminalističko istraživanje slučaja nastavlja.