Utorak, 3. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

ŠOKANTAN SLUČAJ

Brutalni nasilnici s Platka na slobodi: Policija slučaj tretira kao narušavanje javnog reda

Autor: Šarlota Brnčić

01.02.2023. 13:26
Brutalni nasilnici s Platka na slobodi: Policija slučaj tretira kao narušavanje javnog reda

Foto: Arhiva NL / GSC PlatakO nezapamćenom incidentu na Platku službeno se oglasila i Policijska uprava primorsko-goranska, piše Novi list.


U svom priopćenju navode sljedeće:


“Policijski službenici Druge policijske postaje Rijeka provode kriminalističko istraživanje vezano za narušavanje javnog reda i mira tučnjavom koja se dogodila u nedjelju, 29. siječnja, u večernjim satima na izletištu/skijalištu Platak kod Rijeke.
Prema do sada utvrđenom, tučnjava između više osoba dogodila se oko 20 sati na skijaškoj stazi, a zbog kretanja osobnog vozila po toj stazi.


Naime, 21-godišnji hrvatski državljanin se nepropisno kretao osobnim vozilom marke BMW po stazi uslijed čega je vozilo propalo u snijeg te je potom zatražio pomoć od 43-godišnjeg djelatnika zimske službe da ga odveze sa staze.


Budući da isti to nije mogao učiniti, 21-godišnjak se s još dvojicom suvozača s njime verbalno, a potom i fizički sukobio.


U nastavku tučnjave sudjelovale su i druge osobe, a pri tom je troje hrvatskih državljana ozlijeđeno pa su zatražili liječničku pomoć u KBC Rijeka.


Tijekom dosadašnjeg istraživanja, policija je utvrdila da su trojica hrvatskih državljana, starosti 21 i 22 godine, počinila prekršaj iz čl. 6. naročito drsko i nepristojno ponašanje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, i protiv njih će biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom općinskom sudu.


O prekršaju 21-godišnjeg vozača policija je dostavila i obavijest komunalnom redarstvu u čijoj je nadležnosti daljnje procesuiranje.


Kriminalističko istraživanje se nastavlja provedbom svih potrebnih mjera i radnji kako bi se utvrdile relevantne činjenice ovog događaja i po okončanju će biti podnesene odgovarajuće prijave protiv počinitelja.”


Podsjetimo da su žrtve napada u kojima su kao napadači sudjelovali aktivni MMA borci zadobile teške tjelesne ozlijede – napadnuti pripadnik HGSS-a ima potres mozga i ozljede vratne kralježnice, jedan od svjedoka koji je pritekao u pomoć ima slomljenu ruku i natučenja, a žena koje je željela zaustaviti premlaćivanje unutarnje krvarenje u plućima. Više o slučaju pročitajte OVDJE.