Subota, 24. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Žestoka kazna

Frizerka povećala cijene za nekoliko centi pa dobila kaznu od 3318 eura! “Deset godina nisam dizala cijene”

Autor: Hina

28.01.2023. 17:04
Frizerka povećala cijene za nekoliko centi pa dobila kaznu od 3318 eura! “Deset godina nisam dizala cijene”

Foto: Igor Sobak/PixsellFrizerka Sabina Samardžija, koju je Državni inspektorat kaznio s 3318 eura jer je minimalno, za nekoliko centi, povećala cijene usluga, u subotu je na konferenciji za novinare izvijestila da je podnijela prigovor na kaznu te da je na povećanje bila primorana zbog rasta nabavnih cijena.


Samardžija je povisila cijenu bojanje kose s 19,91 eura na 20 eura, a žensko šišanje sa 6,64 eura na 7 eura i zbog toga joj je uručena kazna, kao pravnoj osobi te kao odgovornoj osobi, od ukupno 3.318,07 eura.


“Odmah mi je uručena najgora moguća kazna, a smatrala sam da ću dobiti opomenu. Podnijela sam prigovor sudu i inspektoratu, a htjela bih da me pozovu kako bih mogla iznijeti svoju obranu i dokaze o povećanju cijena nakon 1. siječnja, jer su narasle nabavne cijene. Deset godina nisam dizala cijene”, rekla je frizerka.
Potporu joj je dao saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot koji je upozorio na tešku situaciju u kojoj se nalaze mali poduzetnici koje se, kazao je, stigmatizira, proganja.


Na njihova se leđa, rekao je, svaljuje ukupna odgovornost ekonomske politike vladajuće stranke, lokalnih šerifa i svih ostalih koji ne vode dobro lokalne sredine, a niti državu.


“Nije normalno da predsjednik vlade prije nekoliko mjeseci kaže da će kava porasti za svega dva centa, 0.23 posto, a da ljudi povise cijene za nekoliko tih centi o kojima je premijer govorio i da onda dolaze inspektori kao ekonomska Udba, koja maltretira ljude. Ispostavljaju neustavna i protuzakonska rješenja koji su dodatni troškovi obrtnicima i poduzetnicima”, rekao je Troskot.