Četvrtak, 30. studenog 2023

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

PRIJAVE PLJUŠTE

Do Uspona na Zavižan ostalo još 20 dana

Autor: Marin Smolčić

04.06.2023. 11:14
Do Uspona na Zavižan ostalo još 20 dana

Foto: Marin SmolčićProljepšanje vremena i konačni dolazak proljeća u najviše dijelove Velebita promijenilo je situaciju i vizure te mitske planine. Tako smo do unatrag malo vremena glavnom cestom do Zavižana imali nanose snijega i neumornu „bljuzgu“, a ovih dana su snijeg zamijenili turisti i biciklisti. Čak i na povremenoj kiši stazu su pohodili neumorni jahači na dva kotača, strasno održavajući kondiciju koja će im uskoro svakako trebati na jubilarnom, 20. Usponu na Zavižan.


Foto: Marin Smolčić


Iz Brdsko biciklističkog kluba Senj doznajemo kako prijave natjecatelja za ovu utrku doslovno pljušte. Potvrdio nam je to predsjednik BBK Senj Dario Štokić:


-Do Uspona na Zavižan ostalo je još točno 20 dana jer se utrka vozi 24. lipnja. Kao i svake godine vozit će se dvije dionice. Ona dulja sa Senjske rive do Zavižana duljine 38 km i kraća dionica iz Krasna do Zavižana u duljini  20 km. Do danas se za ovu jubilarnu utrku prijavilo nešto više od 160 natjecatelja. Budući se on-line prijave zaprimaju do 18. lipnja, a izravno i na sami dan utrke, na koncu očekujemo 280 natjecatelja, koliko ih je bilo i lani. Kao i prijašnjih godina Uspon na Zavižan bit će međunarodnog karaktera i vrlo važna manifestacija na turističkom kalendaru događaja grada Senja, ustvrdio je predsjednik BBK Senj Dario Štokić.
U jeku kondicijskih priprema za Uspon na Zavižan biciklisti ovih dana učestalo pohode ove staze. Pri tome im ne smetaju niti bura niti povremena kiša, a najmanje stalni usponi na stazama duljine 38 i 20 kilometara.


Foto: Marin Smolčić