Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Obavezno javljanje

Buntić snimljen na ulazu u policijsku postaju u Ljubuškom

Autor: Hina, Portal ZL

28.09.2023. 11:41
Buntić snimljen na ulazu u policijsku postaju u Ljubuškom

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELLBivši hrvatski rukometni reprezentativac Denis Buntić, kojeg supruga Klara optužuje za obiteljsko nasilje za što je medijima dostavila i audio snimku, jutros je snimljen pred policijskom postajom u Ljubuškom. U nju se mora javiti svakog jutra između 7 i 7.30 sati, što je mjera opreza koju mu je dosudio Općinski sud u Ljubuškom. Osim toga ima i zabranu prilaska na manje od stotinu metara supruzi, koja je jučer potvrdila da je već pokrenula brakorazvodnu parnicu. Jučer je Županijski sud sa sjedištem u Širokom Brijegu odbacio zahtjev za izuzećem Općinskoga suda u Ljubuškom pa će ovaj sud morati donijeti odluku hoće li prihvatiti ponovljeni zahtjev tužiteljstva za određivanjem pritvora bivšem rukometašu Denisu Buntiću zbog premlaćivanja supruge.


Sudsko vijeće Županijskoga suda u Širokom Brijegu je negativnu odluku donijelo iz formalnih, proceduralnih razloga jer je zahtjev za izuzećem uputio nenadležni sudac izvanraspravnoga vijeća Suda u Ljubuškom.


Sada se očekuje da izvanraspravno vijeće Suda u Ljubuškom ipak odluči po žalbi Tužiteljstva Županije zapadnohercegovačke koje smatra da je Denisu Buntiću potrebno odrediti pritvor, a ne samo mjere zabrane prilaska supruzi Klari i njihovom maloljetnom djetetu.
Klara Buntić, supruga nekadašnjeg hrvatskog rukometnog reprezentativca, prijavila je tijekom protekloga vikenda policiji Denisa Buntića navodeći da ju je pretukao u obiteljskoj kući, te je o tome s javnosti podijelila i mučan audio zapis u kojemu se mogu čuti udarci i njezino zapomaganje. Buntić je bio uhićen, a u njegovoj obiteljskoj kući pronađen je i arsenal oružja.