Četvrtak, 7. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Nasilje

Buntićeva supruga iznijela nove jezive detalje nasilja: Tukao me rukama, nogama, svime

Autor: Vanja Vesić, P. N.

25.09.2023. 08:06
Buntićeva supruga iznijela nove jezive detalje nasilja: Tukao me rukama, nogama, svime

Foto: Goran Kovačić PIXSELL / iStockNekadašnji hrvatski rukometni reprezentativac Denis Buntić uhićen je u susjednoj BiH zbog nasilja u obitelji, premlaćivanja supruge pred zajedničkim djetetom i skrivanja veće količine oružja koje mu je tamošnja policija pronašla u domu. Nakon što je ispitan, Buntiću Općinski sud u Ljubuškom ipak nije odredio pritvor kako je predložilo tužiteljstvo iako je za to imao više valjanih osnova.


Lokalnom portalu Bljesak.info javila se sama žrtva zlostavljanja, njegova supruga Klara Buntić koja ne krije razočaranje odlukom suda upozoravajući da strahuje za vlastiti život. Žrtva nasilja smogla je hrabrosti i otkrila da pet godina trpi njegovo nasilje potaknuto alkoholom i drogama.


Arsenal oružja


– Svi smo u šoku. Da je bilo tko drugi na njegovom mjestu, ostao bi u pritvoru. Tu je oružje, nasilje pred maloljetnim djetetom pod utjecajem droge i alkohola, požalila se Klara i rezigniralo dodala kako je u jednom trenutku zatvorila oči i rekla sama sebi »što bude, bude’.
– Zašto nadležni nisu pročitali činjenice da mu majka radi na sudu? To je greška, kazala je Buntićeva supruga nadajući se da će pod pritiskom javnosti njezin suprug ipak završiti iza brave.


– On je na kavi, a učinio je monstruozno djelo. On ima 160 kilograma, a ja 50. Nemoguće se obraniti, stati i postaviti se. Kada u njemu proradi zlo nakon alkohola i droge, to je neprepoznatljiv čovjek, ispričala je Klara za lokalni medij.


Brutalan napad


Nakon što ga je prijavila za nasilje, žrtvi su rekli kako će Buntić u zatvoru provesti minimalno pet, šest mjeseci, a on je već dan kasnije pušten na slobodu. Navodno postoji i audiosnimka nasilja, a Klara kaže kako su svi koji su to čuli ostali zgroženi brutalnošću napada. Denis Buntić formalno je osumnjičen za kazneno djelo nasilje u obitelji i nedopušteno držanje oružja i eksplozivnih stvari. Prijedlog tužiteljstva za određivanje pritvora podnesen je zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke i ponavljanja kaznenih djela, potvrdili su prethodno iz Tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke. Prema pisanju medija Buntić se od sportske karijere oprostio 2018. godine s napunjenih 36 godina, a čini se da negdje tada počeo zlostavljati svoju partnericu.


Neshvatljivo je da je nakon plodne rukometne karijere i sportskih uspjeha olako završio kao prijetnja društvu i sigurnosti bližnjih, notorni obiteljski nasilnik sklon alkoholu i drogama s arsenalom skrivenog ilegalnog oružja. U konkretnom slučaju čini se da je hrabrošću žrtve izbjegnuta tragedija kakva se nedavno po sličnom obrascu dogodila u susjednoj državi.


Sinoć je Klara Buntić dala izjavu za RTL.


“Meni je jako teško razgovarati o ovome svemu, u šoku sam, apsolutnom šoku. Teško mi je, s emocijom prolazim kroz to sve, ipak je moj suprug. Nasilja je nažalost oduvijek bilo, ali nikad kao u ovom intenzitetu zadnjih godina. Veći dio nasilja se dogodio i kad sam bila u drugom stanju, završila sam na prijevremenom porođaju, sve je srećom prošlo u redu”, kaže Klara Buntić.


Kaže da je ovaj put pred očima vidjela – smrt.


“Tukao me rukama nogama, svime, mislim da je bio neki predmet, ali mi se zacrnilo, čini mi se da je fen u pitanju, po glavi, rebrima, što god ja stigao. Zadnji put kad je bio nasilan je bilo dan prije djetetova krštenja, on je dok je mene udarao, imao dijete u rukama. Nitko od prisutnih ga nije sprječavao, upravo zbog toga što je beba bila kod njega”, tvrdi.


Oglasio se i Hrvatski rukometni savez iz kojeg navode da su o svemu doznali iz medija. Tvrde da Buntić dok je bio njihov član nikad nije pokazivao posebnu agresivnost, osim one na terenu.


“On je stvarno bio siguran u to da me ubije. A zašto ima toliko oružja? A ne znam, za događaje, za lov. Ima četiri zolje, automate, kalašnjikove, bombe, pištolje. Sedam policajaca je došlo u kuću, pretresti sve. Molim se da se slučaj prebaci na neki drugi sud, jer on ovdje u Ljubuškom ima preveliki utjecaj. Strah me za vlastiti život, za život mog djeteta, kao i za mog brata jer mu je prijetio da će ga ubiti, da će nas sve dokrajčiti. To je čovjek kojeg ja preko noći ne mogu prestat voljeti, ja sam sve to trpjela jer ga volim”, zaključila je Klara Buntić za RTL.


Osvajač brojnih medalja


Dario Buntić u hrvatskom dresu je osvojio dva svjetska srebra, europsko srebro i broncu te olimpijsku broncu 2012. Buntić je bio član Hrvatske rukometne reprezentacije koja je osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Tunisu 2005. Igrao je još na Europskom prvenstvu u Švicarskoj 2006., SP-u u Hrvatskoj 2009. te na Europskom prvenstvu u Austriji 2010 i Srbiji 2012. Rukometnu karijeru započeo je u Izviđaču u rodnom Ljubuškom, otkuda je prešao u Agram Medveščak, a zatim u slovenski Cimos.