Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

TV Svekrva

Nekada se znalo tko nas predstavlja na Eurosongu...

Autor: Mario Padelin

17.03.2023. 16:55
Nekada se znalo tko nas predstavlja na Eurosongu...

Foto: Renato Branđolica/HRT

VRIJEME JE ZA REVOLUCIJU – DOKLE ĆE SE POŠTENA DJECA KUHATI NA LJETNIM VRUĆINAMA ZBOG ONIH KOJI IDU NA SKIJANJE
Kaže mi jedna prija kako sam nedosljedan, kako sam uvijek u rukavicama, sve se nešto vrtim kao mačak oko vruće kaše (ovo je čudna usporedba, jer mačkovi skoro nikada ne jedu kašu), a nikako da kažem nešto otvoreno i jasno. Ja joj odgovaram kako moja financijska situacija po pitanju novinarstva nije baš definirana i kako mi se ne isplati nekome se zamjerati bez adekvatne materijalne zadovoljštine, ali naposljetku shvatim da je ona u pravu i da je vrijeme za revoluciju i kako treba otvoreno govoriti o nepravdi i pozvati narod na ustanak. Da… Sasvim lijep uvod, ali kod nas nema ništa od revolucija jer je narod dobar i pristojan, ne želi dizati bune i svi su lojalni i mirni što je u neku ruku dobro jer se ni meni ne da izlaziti na ulice praviti barikade i prevrtati automobile kao što to rade u Francuskoj kada autobusna karta poskupi za dva centa, a osim toga, u našem lijepom gradu vlada tolika prometna gužva (pogotovo kod nas na poluotoku), da nema potrebe prevrtati automobile, jer je sve zakrčeno i bez toga.


Ali, vratimo se mi na nepravdu… Priča mi tako prijateljica koja radi sa školskom djecom kako se u zadnje vrijeme roditelji jako bune zbog toga što je netko odlučio mijenjati raspored školskih praznika pa se tako netko pametan dosjetio da je vrlo zgodno cjepkati zimske praznike na način da oni privilegirani mogu otići i po dva puta na skijanje. S obzirom na to da sam neko vrijeme bio i samohrani roditelj, a nemaju svi roditelji mogućnost cjepkati godišnje odmore, bio sam jako veseo što mi nema tko čuvati dijete dok ja radim samo zato da bi nečiji mezimac mogao ići na skijanje. Ali, zato je vrlo ugodno produljiti školsku godinu sve do moga rođendana (to još nije državni praznik, ali valjda će s vremenom postati s obzirom na moje zasluge, a mogla bi se trčati i štafeta oko poluotoka sve do moje kuće), tako da se djeca kuhaju u školi na plus 30 stupnjeva, a sretni roditelji ih do te iste škole moraju voditi kroz gomilu turista i domaćih izdajnika.


I na kraju, da ne ispadne kako je ovo TV-kolumna, a ja pišem o društvenoj nepravdi, osjećam potrebu skrenuti pažnju kako su nam televizije proteklih mjeseci itekako izvještavale o odlascima na skijanje što me dovoljno iživciralo da mogu pisati o tome.


NEVJEROJATNA VIJEST!!! HRVATSKA »PREŠIŠALA« SRBIJU
Već sam čuo dosta negativnih komentara o mome stavu da je pjesma grupe »Let 3« odlična i kako je dobro da smo ih poslali da bar malo pokažu kako naši predstavnici mogu imati i nekakav stav i umjetničku vrijednost, a onda su me naši mediji počeli živcirati toliko da moram nešto i komentirati. Upravo je zanimljivo koliko se sada odjednom o tome počelo pisati. Nekada davno u ona teška predratna vremena bi se izabrala pjesma, onda bi se slušala i svi bi znali tko je izabran (mislim, svi bi znali tko je taj izvođač i to su bili poznati izvođači poput Tereze, Čolića, Novih fosila, a ove danas zaboraviš već dan nakon Eurosonga, a ni prije nisi nikada ni čuo za njih), onda bi se još malo pisalo o nepravdi kako smo dobili malo bodova i to je bilo to. Danas se svakodnevno izvješćuje što je doručkovao pjevač, tko će napraviti haljinu, kako će biti našminkani, i ostale razne nepotrebne gluposti.


Tako je jako moderno svaki čas izvještavati kako stoji naš predstavnik na nekakvim kladionicama kao da o tome ovisi budućnost mile nam domovine i društvenog uređenja. Najnoviji je biser o tome kako je naš predstavnik »prešišao Srbiju«. Dugo nisam čuo veću glupost. Prvo, to što je »prešišao Srbiju« i nije neka vijest jer se tako pomaknuo sa 16., na 15. mjesto što i nije neki uspjeh, a drugo je kvaliteta predstavnika Srbije kojega sam vrlo nepromišljeno pogledao i kao glazbeni umjetnik, pjesnik i skladatelj, mogu reći da godinama nisam čuo nešto tako grozomorno. To uopće nije pjesma nego neko nabrajanje, a pjevač i nije pjevač već neki narator koji senzualnim, drhtavim glasom nešto mrmlja i sve je to upravo grozno i jezivo, a najveća je enigma kako se nešto takvo uopće i našlo na 15. mjestu, a ustvari i nije enigma već je to sve jedan cirkus i Božesačuvaj. Da… Nije enigma zašto je skupio toliko glasova… Zgodan neki momak…