Nedjelja, 1. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

tv svekrva

Kako izgleda kada u »Večeri za 5« nastupa konfliktna ličnost

Autor: Mario Padelin

05.01.2023. 19:38
Kako izgleda kada u »Večeri za 5« nastupa konfliktna ličnost

Foto: Pixabay

BEZ RASISTIČKIH PREDRASUDA…
Lijepo su nam pustili film o Peleu kao znak obilježavanja njegove smrti. Pele je bio legenda prestara da bih joj ja bio svjedok, tako da o njemu znam iz starih video zapisa, a pogotovo što nikada nije igrao u Europi, pa možemo samo pretpostaviti kako je to izgledalo.


Vidjeli bi ga kada bi nastupao na svjetskim prvenstvima, a s obzirom da je televizija to prenosila za to vrijeme kako-tako, onda ispada da ga se moglo samo gledati u Meksiku 1970. godine. A i inače, kada gledamo te stare crno bijele snimke čudimo se kako se to onomad igralo.


U današnje vrijeme bi taj čarobni tim iz 1958. dobio po nogama nakon svakog driblinga i ne bi ni završio utakmicu, a kamoli da bi postali svjetski prvaci. Da i ne spominjemo fizičku spremu i razna medicinsko – kemijska dostignuća kojima se hrane današnji sportaši.
S druge strane, ima tu jedna zanimljiva stvar. Pele je bio crnac, a gledajući ovaj film koji se sveo na put do titule 1958. ispada da je bio jedini tamnoputi igrač u tom timu. Onda se sjetim kako je nekada bilo jako malo tamnoputih igrača, a pogotovo vrhunskih.


Danas više ne znaš tko je odakle, sve se to izmiješalo, tako da mi je bilo najsmješnije kada smo gledali kako igraju Maroko i Francuska u Kataru. I pita me kolegica s posla – tko to igra, a ja joj bezobrazno odgovorim – jedna europska i jedna afrička zemlja.


Dobro, ja ću onda navijati za Afrikance, oni slabije žive od nas u Europi pa neka im je neka radost da pobjede. Nakon desetak minuta je po imenima igrača i sama shvatila da navija za Francusku, a protiv Maroka, jer budimo realni – Francuzi su doslovno crni, crni kao da su iz ekvatorijalne Afrike, a ne neka druga, treća doseljenička generacija.


Pa onda ta Švicarska… Cijelo Kosovo, Albanija i pola Poluotoka navija za Švicarsku i stječe se dojam da se taj reprezentativni nogomet pretvara u klupski gdje se kupuje kao na seoskom sajmu i na kraju nema nijednog matičnog igrača. U svakom slučaju Francuzi su crni, a Marokanci bijeli i to nam je kao neko novo bratstvo među ljudima. Ustvari, baš me briga, dovoljno zarađuju da ako hoće mogu biti i s Marsa.


»VEČERA ZA 5« OBORILA REKORD GLEDANOSTI


Nećete vjerovati, ali prošlotjedna finalna emisija »Večere za 5« je imala gledanost od preko pola milijuna gledanja, čime je oborila mnoge rekorde i samo dodatno potvrdila da se kao društvo srozavamo i da nam se u budućnosti dobro ne piše. Zašto? Jednostavno.


To je ustvari jedna dobro snimljena i zanimljiva emisija koju i ja volim pogledati, ali je činjenica da se gledanost povećava kako u njoj gostuju neke, da ih tako nazovemo, osebujnije ličnosti, one koje će se svađati, praviti scene i raditi druge zanimljive stvari kakve narod voli gledati.


Ovdje smo imali nekog tipa koji je već nastupio prošle godine i napravio scenu kada je shvatio da je izgubio, a izgubio je jer je svima išao na živce, svih je kritizirao i naravno da mu nitko nije htio dati bodove. Postavlja se pitanje – zašto se onda opet prijavio, ali taj odgovor mogu dati samo stručnjaci, a ja to nisam, pa se osvrnimo na prošli tjedan.


Tip je opet ispušio i to nemilo, pa se ljutio, pa je vrijeđao, pa je bilo pokušaja i fizičkih obračuna, a svima nam je bio drago da je tako ispalo, a pogotovo kada sam pročitao da je taj čovjek usred zime prao psa minivošem u autopraonici. Znači, uz sve negativno, on je i zlostavljač životinja, a zna se kakvi su to ljudi.


KAKO IZGLEDA KADA U POTJERI NASTUPA (ANTIPATIČNA) PRAGMATIČNA OSOBA?


Kada smo kod antipatičnih pojava na televiziji dotaknimo se malo i osobe koja je prije koji tjedan u Potjeri izabrala nižu ponudu, ali nižu koja je bila 0 (nula! Zero! Ništica!) novca. To je bilo jednom u Tarikovo vrijeme kada je Tarik otvoreno rekao »Drago mi je da ste ispali«, što bi svatko i rekao na tako nešto.


Tip je bio član mladeži neke stranke (nikako se ne mogu sjetiti koje), pa se od takvoga tako nešto i očekivalo, ali ovaj je u početku čak djelovao i malo simpatično i duhovito, sve dok nije izabrao nižu ponudu i prikrpio se ovima koji imaju znanja i nezasluženo im oteo i dio zarade. U svakom slučaju, neki ljudi zbilja nemaju srama, a to se može vidjeti i u »Večeri za 5«, i u »Potjeri«. Niža ponuda s nula kuna donesenog novca? Fuj!!!