Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

TV SVEKRVA

Bacio sam televizor kroz prozor i bacio ga na prvi BMW...iz kojeg su se čuli narodnjaci

Autor: Mario Padelin

04.11.2022. 07:30
Bacio sam televizor kroz prozor i bacio ga na prvi BMW...iz kojeg su se čuli narodnjaci

Foto: Pixabay

SUPER PRODUKCIJA BRITANSKE TELEVIZIJE
Emisija se zove »Dubai iznutra – igralište bogataša« i ide u udarnom terminu na HRT2. To je bila jedna super emisija u kojoj nam Britanci prikazuju dokle je otišla ljudska perverzija i izopačenost, iako to tako u najavi baš i ne izgleda. Imamo tu jednog čovjeka koji je došao iz Nigerije gdje je postigao doktorat znanosti (ne znam. Možda se i tamo dobivaju titule kao i kod nas, ali to je druga priča), ali ne radi u struci jer u Dubaiju kao običan spasioc na plaži zarađuje tri puta više. Pa imamo neki hotel sav od pozlate, svile i kadife za čije su otvaranje pozivali i plaćali ljude koji su poznati, ali i razne instagramce, sudionike rialitija i sličnu gamad. I kao da to sve skupa nije dosta da se nakon obilate večere i gađenja izrigamo prikazali su nam jednu zapadnjačku obitelj koja tamo životari i koji imaju poslugu koju plaćaju obilato tj. 300 funti po glavini mjesečno. Ne znam misle li na britanske funte, ali ako misle, to mi zvuči dosta jadno s obzirom na bogatstvo kojim raspolažu, ali oni kažu da je to dosta iznad zakonskog minimuma, a koliki je to ne znamo. U svakom slučaju, oni misle da su dobri gazde i da su sluge zadovoljne i tako to.


Ilustacija/Pixabay


I ta simpatična obitelj ima jednu malu djevojčicu koja razdragana manita po svojih 5 tisuća kvadrata ulaštenih podova, a za njom trči mala vojska sluškinja, dadilja, sobarica i čega sve ne i pokušavaju je na lijep način malo smiriti. Prije ručka je pojela nekoliko banana pa su svi uzrujani da ne pokvari tek, a tu je spremna i torta koju ova dražesna, svima nam draga curica, želi malo prstom probati pa su dadilja i kuharica na mukama jer – kako joj to zabraniti, a ne zamjeriti se gazdama. Ove dvije su na sto muka i evidentno je da bi one to najradije (na moju veliku radost) riješile s par trisketina i čupanja za kosu ili uho (ovisno o afinitetima), ali ne smiju. Malo poslije saznajemo da jedna od tih žena na dalekim, rodnim Filipinama ima sina kojeg školuje a kojega vidi jednom (da! Samo jednom) godišnje (i tako 20 godina), što su autori odlično ukomponirali u cijelu priču. Odvratno i zanimljivo, u svakom slučaju.


SUPER PERVERZIJE JEDNE DALEKE ZEMLJE


Osim ove skromne obitelji autori nam prikazuju druge perverzije koje se mogu vidjeti u toj dalekoj, prijateljskoj, nesvrtst…. Bože kuda sam zabrazdio – zemlji. Imamo jednog mladog čovjeka koji živi onako dosta skromno, ništa ne radi jer mu se može jer spada u onih 15% rođenih Dubaijanca (ostalih 85% stanovnika su doseljenici koji su im radna snaga) kojima je super. Druži se sa svojom djecom jer ima vremena jer ne mora raditi, a poslije škole malo uče Kuran. Nisam proučavao tu svetu knjigu, ali sam uvjeren da se tamo kao i u našoj Bibliji govori o umjerenosti, devi i ušici igle, ali toga imamo i kod nas koliko hoćete tako da u raju, bar što se tiče ovoga naroda, neće biti neke gužve. Pa onda imamo nekog tinejdžera koji je popularni influencer, a postao je popularan kada je pokazivao svoju milijunski vrijednu zbirku tenisica (tenisica?), a sada kada je malo porastao i još bogatiji postao, pokazuje svojim obožavateljima kako ukrašava svoju zbirku skupocjenih automobila, a imao je od čega početi jer mu je otac građevinski magnat. I sve je to lijepo, jer otac mu je to priuštio, ali smo saznali da mladić ima sljedbu od tri milijuna idiot… pardon, tri milijuna sljedbenika koji redovito prate njegove perverzije i vjerojatno uživaju u tome. Tu je i neka, nisam zapamtio što je po zanimanju, ali sigurno nije medicinska sestra ili učiteljica, a koja ima garderobe u vrijednosti od 4 milijuna funti i meni je sve bilo jasno pa sam razbio televizor i bacio ga kroz prozor na prvi BMW koji je prolazio, a iz kojeg su se čuli narodnjaci.
Da se odmah razumijemo. Nisam ja nikakav revolucionar, prevratnik, »kolhoz/solkoz« fan. Dapače, kroz povijest moje obitelji bilo je na plaći dosta posluge, vrtlara, dadilja, vozača i da sada ne nabrajam koga sve ne, ali mi se kao humanistu i kršćaninu gadi gledati ovo bezočno rasipanje. Znam da se ne može tako jednostavno riješiti problem gladi u svijetu, ali ovo vapi do neba, ova Sodoma i Gomora, ova perverzija… Da! Baš perverzija.